Simit, ABD yolculuğuna 'Yemekhane' ile başladı

Geleneksel Türk lezzetlerinden simit ABD yolculuğuna iki Türk girişimcinin 'Yemekhane'siyle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL - 'Türk mutfağının geleneksel lezzeti  simit Amerika yolculuğuna, 'Yemekhane'ile başladı. İki ortak girişimci Burak Atay ve Bora Pekşen'in 2008'de kurduğu Yemekhane, Simit& Smith markası ile ilk satış noktasını New York'ta açtı. Şirketin kurucularından Burak Atay, ABD'ye simit corner'ları açma hayalini ABD'de eğitim görürken kurduğunu belirtirken, "Simit & Smith markası ile New York'ta 2013'te 4 mağaza daha açmayı hedefliyoruz" dedi. İlk satış noktalarını New Jersey ve New York'ta açtıklarını belirten Atay şunları söyledi: "Simit Türk kültürün önemli bir yiyeceği. Bildiğiniz gibi
New York çok kozmopolit bir şehir. Ben New York'u çok sık ziyaret ediyorum. Bu girişimi birlikte yürüttüğüm arkadaşım Bora Pekşen'le burada ciddi bir iş çevremiz var. Önce Manhattan'da daha sonra Amerika'nın tüm büyük şehirlerine yayılmayı hedefliyoruz. Bize sıkça aynı lezzeti yakalayıp yakalayamayacağımız soruluyor. Üretimi de  ürkiye'den çalışma izni alarak götürdüğümüz konusunda tecrübeli ustalar ile yerinde gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla  tam anlamıyla bu lezzeti dünyaya taşımaya hazırız. New  York ve New Jersey den sonra rotamızda Chicago, Los Angeles, Miami, Phidelphia, Washington D.C., Boston ve daha sonra Kanada'da Toronto ve Montreal var. 2013 başında New York'ta şu anda inşaat halinde olan iki dükkanımız daha faaliyete geçiyor olacak."
 
"Başbakanlığın yemeği bizden"
 
Geleneksel lezzetleri yurtdışına taşımanın önemli bir cesaret gerektirdiğini vurgulayan Simit & Smith'in kurucularından Bora Pekşen ise, 2008'de kurdukları Yemekhane şirketinin kendileri için nemli bir girişimcilik okulu olduğunu belirterek, "Yemekhane İstanbul'da özellikle ofislerin bulunduğu bölgelerde sıcak satış noktaları ile büyüyor. Bunun yanı sıra Türkiye'nin önde gelen kurumsal firma ve kuruluşlarına yiyecek hizmeti sağlıyoruz. Başbakanlık başta olmak üzere kamu sektörüne, ayrıca yerli ve yabancı kurumların düzenlediği toplantı, kongre ve fuarlara catering hizmeti sunuyoruz. 2008'den bugüne Yemekhane Türkiye'de gıda sektöründe çok önemli bir başarı öyküsüne dönüştü. Bu başarı hikayesinin ABD'de Simit&Smith markamız ile devam etmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.