SİNERJİTÜRK-SAVUNMA'08, perşembe başlıyor
Etkinliğe, yurt dışında şirket sahibi, akademisyen veya üst düzey yöneticiler ile yurt içindeki her sektörden eşdeğerleri ayrı ayrı bir araya gelecek
ANKARA - Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), 25-28 Aralık arasında Antalya'da düzenlenecek olan SİNERJİTÜRK-SAVUNMA'08 etkinliğiyle savunma sanayi sektörünün küresel krizde büyüyen sektörlerden biri olabileceği mesajını vermeye hazırlanıyor.
Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) Murad Bayar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Savunma sanayi sektöründe yerli üretime verilen öncelik ileri teknoloji alanlarda istihdam artırıcı sonuçlar doğurabilir" dedi.
Savunma sanayi proje yatırımlarında teknoloji geliştirme ve yerli üretim ağırlığının giderek artan bir şekilde devam edileceğini belirten Müsteşar Bayar, savunma sektörünün özgün ürünlerinin artmasıyla Türkiye'nin ihracat gücünün artacağını belirtti. Bayar, savunma sanayi sektörünün önümüzdeki dönemde kriz ortamından asgari düzeyde etkilenerek geçmesinin hedeflendiğini açıkladı. Bayar, SİNERJİTÜRK'08 etkinliğiyle sektörel birlikteliğin sağlanması yönünde kayda değer bir adım atılacağını belirtti.
Bayar, "Teknoloji üreten Türkiye için hedef alanların tespitinin yapılacağı ve söz konusu sanayinin iç ve dış ekosisteminin geliştirilmesinin ele alınacağı platformda sektör şirketlerinin kendi kabiliyetlerini ve kapasitelerini ifade edebilecekleri tanıtım toplantıları yapmalarına olanak sağlanabilecek" dedi.
Sinerjitürk Platformu Başkanı Abdullah Raşit Gülhan gibi Düzenleme Komitesi Eş Başkanı olan SSM Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Lütfi Varoğlu da, yaptığı açıklamada, SİNERJİTÜRK – SAVUNMA'08 etkinliğiyle Türkiye'nin, ArGe ve İnovasyona dayalı yerli katkı payının artırılmasının hedeflendiğini belirterek, Türkiye'nin savunma ihracatı potansiyelinin arttırılmasının öncelikli hedefleri içinde yer aldığını vurguladı.
SİNERJİTÜRK – SAVUNMA'08
SİNERJİTÜRK – SAVUNMA'08, yurt dışında şirket sahibi, akademisyen veya üst düzey yöneticiler ile yurt içindeki eşdeğerlerinin her sektörde ayrı ayrı bir araya gelecekleri bir platform çalışması olacak. Savunma, havacılık ve uzay temalarının işleneceği platformda, yurt dışındaki şirketler tarafından dış kaynak kullanılan projelerden yurt içindeki şirketlerin/kuruluşların daha fazla yararlanmasının önünü açmak, ortak imkanlar ile Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını gerçekleştirmek ve ortaya çıkacak ürünleri daha geniş bir şekilde pazarlama konuları ele alınacak. SSM, Ar-Ge projeleri dahil kara, deniz ve hava araçları, elektronik harp ve algılayıcıları, roket ve füze mühimmat, muharebe elektronik ve bilgi sistemleri başlıkları altında toplam 200'den fazla proje yürütülüyor.