Sinpaş, 280 milyon dolarlık proje devredecek

Şirket, Toplam değeri 280 milyon dolar olan 18 adet ticari gayrimenkul projesini Servet GYO'ya devredecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, "Toplam değeri 280 milyon dolar olan 18 adet ticari gayrimenkul projesini Servet GYO'ya devredeceğiz" dedi.

Çelik, Sinpaş Yapı'nın Flatofis'de düzenlediği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Sinpaş Yapı'nın yeni projelerini sorması üzerine Çelik, kasım ayında tanıtımını yapacakları Sancaktepe'de 230 konutluk bir konut projeleri olduğunu belirtti. Çelik, bu projenin 30 milyon dolarlık yatırım maliyeti olduğunu ve bir çok Sinpaş projesinde olduğu gibi çok özel bir konsepti olacağını bildirdi.

Kağıthane'de 20 milyon dolar yatırım maliyetine sahip bir ticari gayrimenkul projeleri olduğunu da dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Buranın da imar durumuyla ilgili gerekli izinleri bekliyoruz. İzinler alındıktan sonra başlayacağız. İkitelli'de yine 230 bin metre karelik bir ticari gayrimenkul projesine önümüzdeki yıl başlayacağız. İkitelli'deki bu projemiz de 75-80 milyon dolarlık bir lojistik merkezi olacak. Topkapı'da başladığımız ticari gayrimenkul projesini de yine önümüzdeki yılın nisan-mayıs aylarında bitirmeyi düşünüyoruz. Buranın da yapısı Flatofis'e benzeyecek. Alt kısmında perakende mağazaları, üst kısmında ise ofisler olacak. Bunların yanında Kurtköy'de büyük bir arsamız var. Yine Ankara'da iki arsamız var. Uzun vadede bunları da değerlendireceğiz."

Ahmet Çelik, mayıs ayında Servet GYO'yu kurduklarını ve sahip oldukları ticari gayrimenkulleri Servet GYO bünyesinde toplayacaklarını söyledi. Çelik, portföylerinde yer alan alışveriş merkezleri, ofis binaları, iş ve endüstri merkezleri, depolar ve lojistik merkezleri gibi tüm ticari ve sınai gayrimenkulleri de tek çatı altında toplamak üzere Servet GYO'yu kurduklarına değindi.

Konut projelerini Sinpaş GYO'ya devrettiklerini anlatan Çelik, "Şimdi de toplam değeri 280 milyon dolar olan 18 adet ticari gayrimenkul projesini Servet GYO'ya devredeceğiz" dedi.

Çelik, bir soru üzerine, kredi faizlerindeki düşüşün konut satışlarını artırdığını belirterek, "Ancak konut müşterisi gıda müşterisine benzemez, daha seçicidir. Talep arttı diye fiyatlara zam yaparsanız, müşteri kaçar" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine ise Çelik, özellikle İstanbul'da arsaların az, talebin ise fazla olduğunu ve bu nedenle de arsa fiyatlarında bir düşüş olmadığını ifade etti.

Flatofis Genel Müdürü Mehmet Özdemir de Flatofis'teki ofislerin şu an yüzde 75'inin kiralandığını, ancak kiracıların henüz hepsinin taşınmadığını, Kasım ayı itibariyle yüzde 75 doluluk oranına ulaşabileceklerini bildirdi.

Özellikle yurt dışı firmalarının kriz döneminde maliyetlerini kısma politikası izlediğini, bu nedenle doluluk oranlarının şu an için düşük olduğunu anlatan Özdemir, "Şimdi yavaş yavaş taşınmaya başlıyorlar. 1 Ekim itibariyle Samsung'un genel müdürlüğü burada olacak. Yine 1 Kasımda Pronet'in genel müdürlüğü buraya taşınıyor. Yine bunların yanında Metis Çağrı Merkezi ve Maya Sağlık Hizmetleri'nin genel müdürlükleri de burada olacak" şeklinde konuştu.

Flatofis'in ulaşım açısından iyi bir konumda olduğunu da dile getiren Özdemir, "Özellikle metrobüsten önce Maslak'tan buraya firma çekebilmek için zorlanıyorduk, ama metrobüsten sonra rahatladık" dedi.