Sırça köşklerden şirket yönetme dönemi bitiyor

CEO Club buluşmaları kapsamında "Dijital Dönemde Liderlik ve Strateji" konulu toplantıda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, internet ve bilgi çağında gelinen noktadan bahsetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında "Dijital Dönemde Liderlik ve Strateji" konulu bir toplantı düzenlendi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker değişen teknoloji ve yeni çağa ayak uydurma temposunun gitgide zorlu bir hale geldiğini, ancak bu fırsata çevrildiğinde de büyük tasarruflar elde edilebildiğini söyledi.

Teknolojik imkanlar, mobil araçların devreye girmesi ve yazılım teknolojileriyle gitmek istedikleri noktanın değer zincirini baştan sona otomatize eden bir yazılım oluşturmak olduğunu aktaran Ülker, "Yeni teknolojiler hayatımızı çok hızlı değiştiriyor. İşimize büyük tasarruf getiriyor. Ama tamamen farklı bir bakış açısı ve vizyona sahip olmanız ve bununla ilgili stratejileri uygulamanız gerekiyor. Artık sırça köşklerden şirket idare etme dönemi ortadan kalkıyor" ifadelerini kullandı.

"Bankacılık açısından önemli bir paradigma değişimi var"

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, panelde yaptığı konuşmada, internet ve bilgi çağının getirdiği paradigma değişikliğinin çok daha verimli ve hızlı bir etkileşim olanağı sağladığını, bankacılığın da bunun dışında kalamayacağını söyledi.

Şubelerine sadece özel bankacılık, yatırım bankacılığı veya proje finansmanı için gelen müşteriler devam etse de bankacılıkta günlük ihtiyaçlarını karşılayan müşterilerinin ziyaretlerinin giderek seyrekleştiğini belirten Ateş, global bankacılıkta son 10 yılda şubeleşmenin yüzde 30 civarında azaldığını, buna mukabil alternatif kanallar kullanılarak bankalara ulaşımın da aynı oranlarda arttığını ifade etti.  

Bankacılıkta güven unsurunun önemli olduğunu vurgulayan Ateş, "Müşterinin gözünün içine bakarak sıkılan bir el hala önem arz etmekte" dedi.  

Dijitalleşmeyle birlikte bankacılık açısından da önemli bir paradigma değişimi yaşandığını anlatan Ateş, "Artık açık sistemler, kapalı sistemlere oranla çok daha başarılı ve emniyetli. Mutlaka yeniye transfer olmak lazım. Türkiye'de 49 banka var. Şu anda 76 milyon nüfusun 36 milyonu birtakım akıllı aletlerle donatılmış, 10 milyonu devamlı internette. 3G kullanımı ülkemizde yüzde 51'e ulaşmış durumda. Artık bankacılık banka dışına taşıyor. Biz de burada kendimize döndürüp baktığımızda, bir kere bizim bütün sermayemiz bilgi. Datayı toplama ve çok iyi işlemek ihtiyacındayız" diye konuştu.

Toplantıya, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Turkcel Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ile birçok şirket yöneticisi katıldı.