SPK haftalık bülteni yayınlandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Petkim'in yüzde 50 bedelsiz sermaye artırım başvurusunu onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SPK haftalık bültenine göre Kurul, Petkim'in sermayesini bedelsiz yüzde 50 artırarak 1,5 milyar liraya çıkarmak için yaptığı başvuruya ve Şeker Faktoring'in 100 milyon lira tutarlı borçlanma aracı ihracı başvurusuna onay verdi. 

Bültende, İş Bankası'nın 5 milyar dolar, TEB Finansman'ın 390 milyon lira, Korteks Mensucat'ın 300 milyon lira ve Tera Menkul Değerler'in 100 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihraç etmek için Kurul'a başvurduğu bildirildi. 

Kurul'un, yapılan incelemeler sonucunda Flap Kongre Toplantı Hizmetleri Otomotiv ve Turizm AŞ ile ilgili olarak 3 kişiye toplam 1 milyon 852 bin 164 lira, Ataç İnşaat ile ilgili olarak ise Ataç İnşaat tüzel kişiliği ve 4 gerçek kişiye toplam 289 bin 452 liralık idari para cezası uygulanmasına karar verdi. 

Bültende, Kurul'un, Mango Gıda ile ilgili 3, Ataç İnşaat ile ilgili 6, Toros Menkul Kıymetler ile ilgili 4, Verusa Holding ile ilgili 13 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya ve ayrıca Verusa Holding pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak 13 kişiye 2 yıl, 1 kişiye 5 yıl işlem yasağı uygulanmasına karar verdiği kaydedildi.