SPK-TOBB 'Protokolü', 7 Ağustos'ta imzalanacak

Protokol ile sermaye piyasalarının global sermaye piyasaları içindeki konumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Türk Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) arasında, "Sermaye Piyasası Kurumları-TOBB İşbirliği Protokolü", 7 Ağustos Perşembe günü, Ankara'da imzalanacak. 

İMKB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol ile sermaye piyasalarının global sermaye piyasaları içindeki konumunu güçlendirmek ve halka arzları artırmak suretiyle şirketlerin, sermaye piyasasının sunduğu imkanlardan yararlanmasına katkıda bulunmak ve ortak bir çalışma platformu oluşturmak amaçlanıyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in katılımıyla düzenlenecek imza törenine, SPK Başkanı Turan Erol, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve TSPAKB Başkanı Nevzat Öztangut katılacak. Protokolle, uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmeler sonucu reel sektörün ciddi bir sınavdan geçtiği bu dönemde, yerli şirketleri halka arz yoluyla fon temini ve finansman sağlamaları konusunda bilinçlendirmek ve bilgilendirmek hedefleniyor. İşbirliği protokolü çerçevesinde, çeşitli illerde TOBB'a üye sanayi ve ticaret odaları bünyesinde, "Sermaye Piyasaları Destek Birimleri" oluşturulması ve oda temsilcileri ile üye şirketleri için eğitici seminerler düzenlenmesi, bilgilendirici yayın, CD ve doküman dağıtımı yapılması, İMKB nezdinde ziyaretler düzenlenmesi ve sermaye piyasası imkanlarından yararlanma potansiyeli yüksek şirketlerle birebir görüşmeler yapılması gibi çalışmalar yapılacak.