'Sri Lanka ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Türkiye'nin Sri Lanka ile her anlamda ilişkileri geliştirmek istediğin söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BESTE GÜÇER

ANKARA- Sri Lanka çay endüstrisinin 150. yıl dönümü vesilesiyle Ankara Sri Lanka Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Global Çay Partisinde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Sri Lanka, Türkiye’nin dostu ve her anlamda ilişkilerini geliştirmek istediği bir ülke” dedi.

Davette konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye ve Sri Lanka’nın ilişkisini her alanda geliştirmek isteyen dost iki ülke olduğunu vurgulayarak, “Bugün Sri Lanka’nın 150 yıllık çalışmasının sonunda ulaştığı bir başarıyı kutluyoruz. Bir kelime söylediğimizde aklımıza bir ülke gelecek, bir ülke söylediğimizde aklımıza bir nesne, bir ürün gelecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dünyada en çok çay üreten ülkelerden biri olduğunu belirten Yılmaz, “Sri Lanka çayını da en çok ithal eden ülkelerden biriyiz. Çay dediğimizde aklımıza Seylan, Seylan Çayı dediğimizde aklımıza Sri Lanka geliyor. Bu büyük bir başarının en somut göstergesidir” diye konuştu.

“Türkiye Sri Lanka için büyük bir pazar”

150 yıllık Seylan Çayı kutlamaları vesilesiyle Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Mr. P.M Amza’nın konutunda gerçekleştirilen “Global Çay Partisi”ne, çok sayıda diplomat ve işadamı katıldı. Konuşmasında Sri Lanka’nın dünyada en çok çay ihracatı yapan ülkelerden biri olduğunu dile getiren Büyükelçi Pakeer Mohideen Amza, “Türkiye Sri Lanka için büyük bir pazar ve ihraç ettiği çayın yüzde 90’ı Sri Lanka’dan geliyor. Türkiye’ye Seylan Çayı’nı tercih ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.