Stratejik öneme sahip büyük yatırımlar ilan edilecek

Proje bazlı teşvik sistemi kapsamına alınan büyük yatırımlar bu ayın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA – Proje Bazlı Teşvik Sistemi olarak adlandırılan ve kamunun yatırımın özelliklerine göre teşvik unsurları tasarlayabilmesini sağlayan yatırımlara ilişkin ilk paket bu ay sonunda açıklanacak. Projelerin seçimine yönelik süreci Ekonomi Bakanlığı yürütüyordu. DÜNYA’nın edindiği bilgilere göre, onay süreçleri tamamlanan ilk paket projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle ilan edilecek. Bu kapsamda daha önce toplamı 80 milyar TL’ye kadar olan projelerin değerlendirildiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Cezayir’in Sonatrach şirketinden alınacak hammadde ile Rönesans Enerji-Bayegan ortaklığıyla Adana-Yumurtalık’ta plastik ve tekstil sektöründe en fazla kullanılan polipropilen üretimi yapılmasına yönelik petrokimya yatırımının projelerden biri olması bekleniyor.

Adana Yumurtalık’ta polipropilen

Proje Bazlı Teşvik Sisteminde Türkiye’nin yüksek dış ticaret açığı verdiği, ayrıca sanayinin istikrarlı üretimi için gerekli olan ancak ithal edilmek zorunda kalınan hammadde ve yarı mamüller ile ileri teknolojili ürünlerin üretilmesine yönelik yatırımların teşviki amaçlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir