Sürdürülebilirlik Endeks Serilerine AA notu ile giriş yaptı

Arçelik AŞ, MSCI'ın Global Sürdürülebilirlik Endeks Serilerine AA notu ile giriş yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arçelik AŞ, MSCI'ın Global Sürdürülebilirlik Endeks Serilerine AA notu ile giriş yaptı.

Arçelik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, şirket, dünyanın önde gelen endeks yapımcılarından MSCI'ın oluşturduğu Global Sürdürülebilirlik Endeks Serileri'ne 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle dahil oldu. Çevresel değerlendirmede "elektronik atık", "temiz teknolojiler" ve sosyal değerlendirmede "Tedarik Zinciri Çalışan Standartları" derecelendirmelerinde sektör ortalamalarının üzerinde nota sahip olan Arçelik AŞ'nin Çevre, Sosyal ve Yönetişim (ESG) notu "AA" olarak belirlendi.

Arçelik AŞ, MSCI'nın Etki İzleme derecelendirmesinde de Green (G) notuna layık görüldü. Çevre, müşteriler, insan hakları ve toplum, çalışan hakları, tedarik zinciri ve yönetişim alanlarında herhangi bir uygunsuzluk bulunmayan Arçelik AŞ, 10 üzerinden 10 notu ile derecelendirildi. Arçelik AŞ, geçen yıl da Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmeyi başaran 15 şirket arasında yer almıştı.

"Kapsamlı bir performans takibi gerçekleştiriyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, sürdürülebilirlik uygulamalarıyla sosyal, çevresel ve ekonomik alanlardaki performanslarını sürekli geliştirdiklerini ve tüm değer zinciri için katma değer yaratan süreçlere imza attıklarını belirtti. Kurumsal politika ve stratejileri, daima sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda oluşturmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Bulgurlu, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirlik hedeflerimizi kurumsal iş hedeflerimize entegre ederek kapsamlı bir performans takibi gerçekleştiriyoruz. Uluslararası yatırımcıların karar alma sürecinde yakından takip ettiği MSCI'ın Global Sürdürülebilirlik Endeksi'nde en yüksek derecelendirme notlarından birini almaktan gurur duyuyoruz. Çevresel, Sosyal ve Yönetişim derecelendirme notları, sürdürülebilirlik stratejisinin kalitesi, enerji verimliliği, karbon salınımını azaltma, çalışan sağlığı-güvenliği ve insan hakları gibi alanlarda gösterge oluşturmak ve iyileştirme yapmak adına önemli rol oynuyor."

Bulgurlu, yüksek derecelendirme notlarının alınmasında Arçelik AŞ'nin Eskişehir ve Bolu'da bulunan, Türkiye'nin uluslararası standartlara uygun, sektöründeki ilk geri dönüşüm tesislerindeki faaliyetlerinin önemli katkısı olduğuna işaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir