Suudi iş adamları Ordu'da yatırım arayışında

Suudi Arabistan İş Adamları ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Ahmed Sanbook, Ordu'ya yatırım yapmak için arayışta olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan İş Adamları ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Ahmed Sanbook, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. 

Balkanlıoğlu, Sanbook ve beraberindeki Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi Finans Müdürü Mohamed  Mousa Al Hasan, Türk Vizyon Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Rıdvan Baltacı, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ve Ordulu iş adamı Özgür Çelenk'i makamında kabul ederek bir süre görüştü. 

Ordu'nun geleceğinin turizm açısından parlak olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Turizm potansiyeli çok yüksek olan Ordu'yu her mecrada tanıtarak, şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmanın, Karadeniz bölgesinin turizm pastasını büyütmenin gayreti içindeyiz" dedi. 

Balkanlıoğlu, turizm potansiyelini artırmak için ciddi çalışmalar yapıldığına dikkati çekerek, "Bunun neticesinde 2015'de ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 41 arttı. Ordu, artık tanınan bir şehir haline geldi" diye konuştu. 

Ordu'yu 2016'da, 2015 yılına göre daha fazla turistin ziyaret etmesini beklediklerini anlatan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti: 
"Bu manada, yerli ve yabancı yatırımcıların ilimize başta turizm ağırlıklı olmak üzere yatırım yapmak istemelerini sevinçle karşılıyoruz. Ordu'ya yapılacak her türlü yatırım, işsiz vatandaşlara aş kapısı olacaktır. İnsanlarımız çalışmak için başka şehirlere, ülkelere gitmek zorunda kalmayacak, doğdukları topraklarda karınlarını doyurma imkanı bulacaklardır. Bunun için her yatırımcı bizim için değerlidir. Yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı müteşebbislere gereken her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız." 

Sanbook ise "çok güzel bir şehir olan" Ordu'ya yatırım yapmak için arayışta olduklarını söyledi. Uzun zamandır turizm ve inşaat sektöründe yatırım için çalışma yürüttüklerini ifade eden Sanbook, "Ordu'nun muhteşem doğasından çok etkilendik. Doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen bir şehir. Bir süredir ilçelerde incelemelerde bulunuyoruz. Belediye başkanlarımızla görüşerek yatırım konusunda fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah en kısa sürede Ordu'da yatırım yapabilme fırsatı buluruz" ifadelerini kullandı.