Taraflar bir kez daha masada Akyıldız: Ciddi bir uzlaşma sağlanacak teklifi bekliyoruz

Hükümet ve memur sendikalar arasındaki toplu görüşmelerin 4. turu başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

ANKARA - Hükümet ve memur sendikalar toplu görüşmeler için bir kez daha bir araya geldi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen görüşmeye Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların genel başkanları, sendika uzmanları ve bürokratlar katılıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin 4. turu için geldiği Başbakanlık Merkez Bina'da yaptığı açıklamada, 7. dönem toplu görüşmelerde Hükümet'ten "masada uzlaşma sağlanacak ciddi bir teklif beklediklerini" söyledi.

Taleplerini raporlar halinde sunduklarını dile getiren Akyıldız, önerilen 5 milyar 750 milyon YTL'lik kaynağın yetersiz olduğunu, bunun artırılmasını beklediklerini belirtti.

Toplu görüşme masasının, uzlaşma gayretleriyle anlam kazanacağını vurgulayan Akyıldız, kendilerinin bugüne kadar uzlaşma eğiliminde olduklarını ispatladıklarını, aynı gayreti siyasi iradeden de beklediklerini kaydetti.

Akyıldız, "Siyasi irade eğer uzlaşmak niyetindeyse ek ödeme kararnamesinin masayı rahatlatmak üzere çıkarıldığını ispatlamak zorundadır. Bu yüzden masada ciddi bir uzlaşmanın sağlanabileceği teklifi bekliyoruz" dedi.

Gündoğdu: Ramazan müjdesini Hükümet'ten bekliyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da bugüne kadar taleplerini ortaya koyduklarını ve 1 Ocak 2009 itibarıyla en düşük devlet memuru maaşının ek ödeme dahil 1301 YTL'ye çıkarılmasını talep ettiklerini hatırlattı. Akyıldız, bunun 200 YTL'sinin ek ödeme diğer kısmının yüzdelik artış, taban aylığının yükseltilmesi, eş ve çocuk yardımının artırılmasından oluştuğunu söyledi.

Bugüne kadar söyleyeceklerini söylediklerini, artık Hükümet'in ne söyleyeceğini göreceklerini belirten Gündoğdu, "Ramazana çalışanlara müjde vererek girmeyi önemsiyoruz. Bu müjdeyi de Hükümet'ten bekliyoruz. Beklentimiz, Hükümet'in teklifine, ek ödemelerdeki sıcaklık ve esnekliğe paralel bir yansımayı yapmasıdır" diye konuştu.