Tasarı 17 Ekim'de görüşülecek

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı ayın 17'sinde üst komisyonda görüşülecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TOKYO - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak için geldiği Tokyo'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Babacan, Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısına ilişkin soru üzerine, tasarının alt komisyon çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Önümüzdeki hafta ayın 17'sinde bu tasarı üst komisyonda görüşülecek" dedi.
 
Türkiye'ye döndükten sonra ilgili kişilerle tekrar toplanıp bu konuyu görüşeceklerini kaydeden Babacan, "Nihayetinde plan bütçe komisyonunda belirli bir çerçeveye kavuştururuz. Ama bugün için çalışmaların son şeklini verdiğimizi söylemek doğru değil" dedi.
 
Siyasetle ilgili uzun vadeli programım yok
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna ise Babacan, "Siyasetle ilgili uzun vadeli programlarım yok. Bu üçüncü ve son dönemimiz. Bu dönemden sonra kendi işime döneceğim. Özel sektörden kendi işimden geldim ve yine kendi işime döneceğim" yanıtını verdi.
 
Orta Vadeli Program
 
Babacan, Orta Vadeli Program'daki (OVP) 2013'e ilişkin yüzde 5.3'lük enflasyon hedefi konusunda "Biz bunun bugün için ulaşılabilir bir rakam olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
2013'te yeni vergiler var mı?
 
2013 yılında yeni vergiler getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soru üzerine Babacan, "İthalat nedeniyle bu yılı yine yüzde 7 civarında cari açıkla bitireceğiz. Böylesine dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde politikamızı ona göre uyarlamak gerekiyor" dedi.
 
Dolaylı vergiler düşecek mi?
 
"Kısa vadede bütçe dengelerimiz açısından bizim bütçe açığımızı kapatacak, mali disiplinlerimizi koruyacak tedbirleri mutlaka yürütmemiz lazım" diyen Babacan, "Ne zamanki Türkiye'de kayıt dışı azalır ne zaman ki Türkiye'de gelir üzerinden vergi tahsilatı yükselir, o zaman dönüp dolaylı vergileri azaltma imkanı ortaya çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir