Tasarım Zirvesi için geri sayım başladı

Bursa İnovasyon ve Tasarım Baharı etkinlikleri kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ve tasarım kültürünü geliştirecek zirve 25-26 Kasım’da gerçekleşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ortaklığında, Bursa İnovasyon ve Tasarım Baharı etkinlikleri kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Tasarım Zirvesi, 25-26 Kasım 2016 tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen, tasarımcı, sanayici, akademisyen ve girişimcileri bir araya getirerek tasarım ve inovasyon kültürünü Bursa’yla özdeşleştirmeyi amaçlayan zirve için bu yıl da nitelikli bir program oluşturuldu. Profesyoneller ve öğrenciler için workshoplar, ünlü tasarımcılardan konferanslar, sertifika programları ve sergilerin yer alacağı etkinliğe uluslararası alanda birçok ödüle sahip olan Taylandlı ünlü ürün ve mobilya tasarımcısı Anon Pairot de katılacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tasarım Zirvesi kapsamında düzenlenecek etkinliklerin Bursa’nın tasarım alanındaki etkinliğini göstermek açısından çok önemli olduğunu kaydederek, “Küresel rekabet ortamında moda ve tasarım olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Özellikle tekstil, mobilya ve otomotiv alanlarında faaliyet gösteren firmalarımızın rekabet güçlerini artırabilmelerinin yolu artık özgün tasarımlardan geçiyor. Tasarım alanında dünyadaki son gelişmeleri ve trendleri şehrimize taşıyacak olan zirvemizin, Bursa’da tasarımı zenginleştireceğine ve bu konuda önemli bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum” dedi. Gençlerin tasarımı bir meslek olarak tercih etmeleri noktasında Tasarım Zirvesinin teşvik edici olacağını belirten Başkan Burkay, iki gün boyunca sürecek etkinliklerde hedef kitle olarak gençleri ön planda tuttuklarını söyledi.

2 günde 17 farklı etkinlik

Tasarımın özendirilmesi ve yaygınlaştırılması noktasında gençlerin önemli olduğunu vurgulayan Burkay, “Yetenekli ve parlak fikirlere sahip çok sayıda gencimiz var. Workshoplar, paneller ve sergilerin yer alacağı buluşmamızda bu gençleri görmeyi ve onlara farklı bakış açıları kazandırmayı arzuluyoruz. Ayrıca yurt dışından çok sayıda tasarımcı Bursa’ya gelerek zirvemize katılacak. Böylece Bursalı tasarımcılarımız, yabancı tasarımcılarla olan iletişimlerini de geliştirme şansı elde edecek” diye konuştu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ve iki gün boyunca devam edecek olan Tasarım Zirvesi kapsamında paneller, konferanslar, atölye çalışmaları ve seminerler olmak üzere 17 farklı etkinlik düzenlenecek. Dünyaca ünlü tasarımcı Alan Pairot’un anahtar konuşmacı olarak açılış konuşmasını gerçekleştireceği ve alanında uzman isimlerin yer alacağı Zirve’de global tasarım trendlerinden akıllı tekstillere, KOBİ’ler için tasarım desteklerinden tasarım odaklı düşünebilmenin tekniklerine kadar birçok farklı konu ele alınacak. Zirvede ayrıca 6. Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirilecek.