Tasfiye halindeki şirketlerde alacaklar, Ziraat Bankasına yatırılacak

Tasfiye halinde bulunan şirketlerin, bilinen alacaklıları ile ulaşılamayan ortaklarının peşin ödenmesi gereken alacaklarının depo edileceği banka, Ziraat Bankası olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Sermaye Şirketlerinin Tasfiyesinde Şirket Alacaklılarının Alacaklarının Yatırılacağı Bankanın Belirlenmesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Tebliğ ile tasfiye halinde bulunan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin, bilinen alacaklılarıyla, ulaşılamayan ortaklarının peşin ödenmesi gereken veya hakkında uyuşmazlık bulunmayan alacaklarının depo edileceği banka ve depo edilmesi ile banka hesabına yatırılan tutarın hak sahiplerine ödenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.  

Buna göre, tasfiye halinde bulunan şirketlerin alacaklıları, yapılan çağrılara rağmen tasfiye memurlarına herhangi bir bildirimde bulunmazlarsa, peşin ödenmesi gereken veya hakkında herhangi bir uyuşmazlık bulunmayan alacaklarının tutarı, şirketin merkezinin kayıtlı bulunduğu ticaret sicili müdürlüğüne en yakın Ziraat Bankası şubesinde açılacak hesaba yatırılacak.