Tat, 40 milyon $'lık kredi aldı

Şirket, borçlanmayı National Bank of Greece Londra Şubesi'nden gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Tat Konserve, küresel piyasalarda yaşanan krize karşın, yurt dışı piyasalarda kredi anlaşmasına imza attı.

Tat Konserve'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin, kısa vadeli borçların yapılandırılması ve işletme sermayesi ihtiyacında kullanmak üzere National Bank of Greece Londra Şubesi'nden 40 milyon dolar tutarında borçlanma gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, orta vadeli kredinin, bir yıl anapara geri ödemesiz dönem olmak üzere toplam üç yıl vadeli, libor artı yüzde 5,25 faiz oranlı olarak kullanılacağı belirtildi.

Şirketin ayrıca, Koç Holding'in uluslararası finans kuruluşlarından geçtiğimiz günlerde temin ettiği yaklaşık 770 milyon dolarlık kredinin, Tat Konserve'ye ayrılmış 30 milyon dolar tutarındaki kısmını da Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş'ye mevcut kısa vadeli kredilerinin geri ödemesinde kullandıracağı kaydedildi.

Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, yaptığı değerlendirmede, alınan kredinin Tat Konserve'ye olan güveni gösterdiğini dile getirdi.

Bozer, şunları ifade etti:

"Tat, Maret, SEK ve Pastavilla markaları ile gıda sektöründe 4 ayrı dalda faaliyet gösteren Tat, 2008 yılında da her dalda önemli büyümeler kaydetmiştir. GAP Bölgesi'ndeki domates ziraatı, salça üretimi, hayvancılık ve et üretiminde yapmış olduğu yatırımlar sayesinde Tat, gıda sektöründe giderek önem kazanan ham madde entegrasyonunu temin ederek önümüzdeki yıllarda hem iç piyasada hem de ihracatta rekabetçi gücünü daha da artıracaktır."