Tatlıses, lahmacun için özel ‘telefon hattı' açtı

Tatlıses Lahmacun'un toplu siparişler için açtığı "Alo Lahmacun Hattı" üzerinden vatandaşların gıdayla ilgili akıllarına takılan sorular da yanıtlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gamze ŞENER

İSTANBUL - Tatlıses Gıda, "Alo Lahmacun Hattı" kurdu. Yaklaşık 2 hafta önce devreye giren sipariş hattı aynı zamanda gıda konusunda akıllara takılan soruları da yanıtlayacak bir danışma hattı olacak. Tatlıses Gıda Fabrika Müdürü Elif Attepe, minimum 150 lahmacun sipariş edilen yeni uygulamayla ilgili, "Arayanların gıdayla ilgili soracağı herhangi bir şey olduğunda yetkili arkadaşlarımız gereken bilgileri verecek. Mevlit ve düğün gibi toplu yemek verilen organizasyonlar için bu uygulamayı başlattık" dedi. 

Tatlıses Çiğköfte'de bugün, toplam 200 franchise'a ulaştıklarını belirten Attepe, sadece 2 restoranın kendilerine ait olduğunu söyledi. Yurtiçinin yanı sıra yurtdışından da franchise için çok talep aldıklarını kaydeden Attepe, "Özellikle Arap ülkelerinden çok talep var. Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri de var. 3 farklı kuruluştan helal sertifikamız var. Yurtdışında da artık helal sertifikaları çok rağbet görüyor. Bir güven markası olarak görüyorlar" diye konuştu. 

Yurtdışı çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Attepe, fason üretim yaptırmayacaklarının altını çizdi. Attepe, Hollanda'da çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ve bir imalathaneyi çiğköfte yapımına uygun hale getireceklerini ifade etti. 

Hileli çiğköfte de bal ve et gibi teşhir edilecek 


Çiğköftenin Türk Gıda Kodeksi'ne girdiğini, bu nedenle içinde katkı maddesi olmaması gerektiğini hatırlatan Attepe şunları söyledi:

"TSE ve bakanlıkla da görüşüyoruz. Çiğköftenin içine patates, su koyuyorlar. Bir dürümü 2 liraya satıyor ama maliyeti 10-20 kuruş. Şimdi o hile tağşişle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kodekse uymayan şirketler teşhir edilmeyi göze almış demektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir