TAV, 2005 yılından bu yana ilk kez kara geçti

TAV Havalimanları, dokuz aylık dönemde 19,2 milyon YTL net kar etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - TAV Havalimanları Holding AŞ (TAV) 30 Eylül 2008 tarihinde sona eren dokuz aylık dönemde 19,2 milyon YTL (10,3 milyon Euro) net kâr açıkladı. Şirket, UFRS bazında hazırlanan konsolide mali tablolarda 2005 yılından bu yana ilk defa kâra geçti. TAV Havalimanları Holding ayrıca faaliyetlerinden 253,8 milyon YTL (136 milyon Euro) nakit yarattı.

TAV Havalimanları Holding AŞ İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, finansal sonuçlarda yatırımlara rağmen kâr yakaladıklarını vurguladı; "TAV Havalimanları Holding, hepimizin bildiği gibi altyapı endüstrisinde bir büyüme hikâyesidir. Stratejisi büyüme olan şirketlerin yaptıkları yatırımlardan ötürü ilk yıllarda kâr açıklamaları zordur. TAV Havalimanları Holding, bu yılın ilk dokuz ayında, Tunus'ta Enfidha Zine Abidine Ben Ali Havalimanı için 156 milyon Euro yatırım yapmasına karşın, mevcut işlerinin yüksek nakit yaratma kapasitesi ve operasyonel kârlılığı ile konsolide bazda 19,2 milyon YTL kâr elde etti. Bu rakam, bu kriz ortamında firmamızın yaptığı işlerin, dış şoklara dayanaklılığının bir göstergesidir. 

Türkiye ve yurtdışındaki operasyonlarımız kârlı bir şekilde büyüme devam ederken, Tunus ve Gürcistan'daki faaliyetlerimizin konsolide finansallara ve net kâra olumlu katkı sağlaması bizi sevindiriyor. Bu yılın ilk dokuz ayında TAV Havalimanları Holding'in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısı %3 artarak 27,6 milyona ulaştı. Amiral gemimiz olan İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni kullanan yolcu sayısı da %9 oranında arttı. Benzer şekilde, yolcu başına duty free harcaması 2007'nin ilk dokuz ayında 14,4 Euro seviyesindeyken bu yılın aynı döneminde 15 Euro'ya yükseldi. Bu artışta, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Duty Free mağazaları konseptinin 2007 yılı sonunda yenilenmesinin önemli bir katkısı bulunuyor. "