TBB'den dev cezaya tepki

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği, Rekabet Kurulu'nun, 12 bankayla ilgili kararının, bankalarda üzüntü, şaşkınlık ve hayal kırıklığı ile karşılandığını bildirdi.
TBB'den yapılan yazılı açıklamada, Rekabet Kurulu'nun 12 bankaya ceza vermesinin birlik tarafından tepkiyle karşılandığı belirtildi.
 
"Verilen kararın gerçekleri yansıtmadığı ve adaletsiz olduğu" iddia edilen açıklamada, "Rekabet Kurulu'nun, 12 bankanın mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri alanında rekabeti ihlal ettiğine ilişkin kararı, ülkemizin, rekabetin en yoğun yaşandığı ve en şeffaf sektöründe faaliyet gösteren bankalarımızda üzüntü, şaşkınlık ve hayal kırıklığı ile karşılanmıştır" denildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Rekabet Kurulu'nun kararı, gerçekleri yansıtmaktan uzak, tutarsız, hukuki dayanakları açısından adaletsizdir ve bu haliyle sektörde güvensizlik yaratmıştır.
 
Bankacılığın itibarına zarar veren ve bankalar tarafından yargıya da götürülecek olan, henüz kesinleşmemiş bu idari kararın, yargı denetimi aşamasında, her yönüyle, geniş bir şekilde tekrar değerlendirileceğine inanılmaktadır."