'Tedbirler yatırımları durdurmak anlamına gelmemeli'

Bodrum'da düzenlenen 6. İş Dünyası Zirvesi'nde konuşan BESİAD Başkanı Köroğlu, zor dönemlerde iş insanlarının tedbirli hareket etmeleri gerektiğini ancak bunun yatırımla durdurmak anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) tarafından, bu yıl 6.'sı düzenlenen "İş Dünyası Zirvesi" başladı.

Zirve, Bodrumlu sektör temsilcilerini İstanbul, Ankara, Denizli, Aydın ve İzmir'deki inşaat, bilişim ve hizmet sektörü temsilcileriyle bir araya getirdi.

Toplantıda konuşan BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, "Türkiye ekonomisi uzun bir zamandır krizde. Siyasal ve sosyal krizler doğal olarak en çok ekonomiyi etkiliyor. İşte bu zor dönemlerde iş insanlarının çok dikkatli ve tedbirli olması gerektiğine inanıyoruz. Ancak aldığımız bu tedbirler, asla yatırımları durdurmak anlamına gelmiyor. Zira duran bir ekonomi daha büyük krizlere ve toplumsal travmalara yol açacaktır." dedi.

Yerel ekonomilerin önemine dikkat çeken Köroğlu, şunları kaydett:

"Yerel ekonominin önemi dünyanın en büyük markaları tarafından da kabul edilerek, bir denge oluşturulmaktadır. Gelişmiş ülkeler devasal üretimlerin yanında, yerel ekonominin unsuru olan KOBİ'lerin ayakta kalmaları ve gelişmeleri için büyük çaba harcamakta, hatta buna uygun koruyucu kanunlar çıkarmaktadırlar. Bu gerçekten yola çıkarak Bodrum yerel ekonomisinin de sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için hükümetler, kamusal ve yarı kamusal kurumlar ile birlikte, özellikle yerel dinamikleri çok iyi tanıyan BESİAD gibi sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir."

"Türkiye'nin merkezi sistemle yönetilmesi mümkün değil"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu da Türkiye'nin merkezi bir sistemle yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Türkiye büyük bir ülke. Merkezi bir sistemle yönetilmesi mümkün gözükmüyor. Yerellerini güçlendirmesi gerekir." diye konuştu.

Kadooğlu, yerel kalkınmanın önemine vurgu yaparak, "Türkiye'nin genel kalkınması yerel kalkınmadan çok farklı değil. Yerellerin kalkınması, ülkenin kalkınmasıyla eş değerde görmek gerekir." ifadelerini kullandı.