TEİAŞ, 'güç kablosu' ihalesi açtı

Kurum, 380 kV Ümraniye- Küçükbakkalköy yeraltı güç kablosu malzeme temini ve tesisi projesi için ile ihale gerçekleştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Elektrik İletişim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası kredisiyle, 380 kV Ümraniye- Küçükbakkalköy yeraltı güç kablosu malzeme temini ve tesisi projesi için kapalı zarf usulü ile ihale düzenleyecek.

TEİAŞ'ın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan duyurusuna göre, söz konusu ihale, 380 kV'luk XLPE yeraltı güç kablosu ve aksesuarları ile fiber optik kablo ve aksesuarları projesinin mazlemelerinin temini, üretimi, test, nakliye, teslimat, gümrüklerde yapılması gereken hizmetler, şantiyede depolama, mühendislik ve dizayn hizmetleri, kompla tesis, yapım, montaj, süpervizyon, inşaat işleri, işletmeye alma, saha testleri ve tatmin edici işletme koşullarının devrini kapsayacak.

İhale kapsamındaki proje, sözleşmenin yürürlüğe girmesinden sonra 17 ay içerisinde tamamlanacak. İhale, Dünya Bankası'nın ISRD kredileri ve IDA kredileri ile ihale kılavuzlarında belirtilen uluslararası rekabete dayanan ihale prosedürüne uygun olarak yapılacak ve kılavuzlarda belirtilen seçilebilir kaynak ülkelerin tüm teklif sahiplerine açık olacak. İhaleye teklif verecek firmalar, TEİAŞ Genel Müdürlüğü'ne başvuracak.

İhaleye ilişkin tekliflerin 24 Eylül 2008'e kadar verilmiş olması gerekiyor. Teklifler, ihaleye katılanların huzurunda 24 Eylül 2008'de, Ankara'da TEİAŞ Genel Müdürlüğü İhale ve Satınalma Komisyonunda açılacak.