Teknoloji yatırımına 3'lü kıskaç

Havacılık ile raylı sistemler sektörlerinin geleceği Eskişehir Sanayi Odası ile DÜNYA gazetesinin birlikte düzenlediği yuvarlak masa toplantısında tartışıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SONER CAVKAYTAR-DİLEK TOPRAK BUZ

ESKİŞEHİR-Eskişehir sanayisi, önümüzdeki dönemde gerek Türkiye’de gerekse dünyada önemli yatırım planları yapılan havacılık ve raylı sistemler sektörlerinde sahip olduğu bilgi, teknoloji ve üretim kabiliyetiyle payına düşeni almak istiyor. İki sektörün gelecek hedefleri Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) evsahipliğinde gazeteniz DÜNYA’nın yuvarlak masa toplantısında ele alındı. Moderatörlüğünü DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yaptığı toplantıya bu sektörlerin ileri gelen firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı.

İş dünyası temsilcileri bu sektörlerde üretim üslerinin Çin’den Batı’ya kaymasının Türkiye açısından önemli fırsatlar yarattığını vurguladı. Bürokrasi, nitelikli işgücü ve sertifikasyon gibi sorunlarına çözüm bulunmasını istediler. Havacılık ve raylı sistemler sektörlerinin milli proje olarak ele alınmasını, Eximbank kredileriyle firmalara destek olunmasını talep eden iş çevreleri, bu alanlarda siparişi verenin de alanın da desteklenmesi gerektiğini, kamu kurumlarının alımlarının artması ve alım şartnamelerinde yerlilik konusuna mutlaka yer verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

yazar_yazi.png