Telekom ve Acıbadem'den ”Videofon Klinik” hizmeti

Sistem videofon kullanıcılarına görüntülü medikal koçluk hizmeti sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom ve Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri tarafından, videofon kullanıcılarına görüntülü medikal koçluk sağlamak üzere "Videofon Klinik" hizmeti geliştirildi.

Konuya ilişkin olarak Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Doany, burada yaptığı konuşmada, sağlık sektörüne yönelik bu çalışmalarının, eğitim alanında yaptıkları yatırımları tamamlayıcı nitelikte olduğunu kaydetti.

Doany, "Burada yaptığımız yatırımların hem kamu sektöründe hem de sağlık sektöründe büyük kitlelere hitap etmesini umuyoruz. Bugün yapacağımız faaliyetlerin küçük bir ilk adımını duyuruyoruz. Bundan sonra çok büyük ve önemli projelere imza atacağız" diye konuştu.

Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Özgür Turgay da, sağlık konusunda acil durumlarda ihtiyaç duyulan "doktor arkadaş"ın Videofon Klinik ile sağlandığını belirterek, bunun bir teşhis ve tedavi hizmeti olmadığını, sadece yönlendirme, bilgilendirme ve acil durum yönetimlerine katkı sağlama amacı taşıdığını vurguladı.

Turgay, "Çok yakında bu hizmeti karasal hatlara yaymak, görüntülü değilse de sesle taşıyacak şekilde çalışmalar yürütüyoruz" diyerek, halkın sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı çeken kesimlerine yönelik de bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

"Videofon müşterilerimize ilk katma değerli hizmetimizi sunuyoruz"

Türk Telekom İş Geliştirme Direktörü Begim Anıl Başlıgil de Türk Telekom'un yakınsama teknolojilerinde en önemli kilometre taşlarından birinin videofon olduğunu belirterek, "Bugün videofon müşterilerimize ilk katma değerli hizmetimizi sunuyoruz" dedi.

Halihazırdaki videofon kullanıcı sayısının 10 bini geçtiğini söyleyen Başlıgil, "Amacımız bu hizmet ve bundan sonraki hizmetlerle de bu sayının çok hızlı bir şekilde artması" diye konuştu.

Başlıgil, bir soru üzerine, "Uzaktan telefonla tedavi etmek ve teşhis koymak doğru bir yaklaşım değil. Dolayısıyla yapacağımız şey yönlendirme. Çoğu zaman doktora ikinci fikir için, bilgilendirme için gideriz. Dolayısıyla doktorla teması en verimli hale getirmek temel gayemiz. Videofonun girdiği eve doktorun minimum girmesi temennimiz" şeklinde konuştu.

Begim Anıl Başlıgil, videofonun halihazırdaki ve yeni müşterilerine yönelik medikal koçluk hizmetinin, Acıbadem uzman pratisyenleri tarafından tedavi öncesinde bilgilendirme, yönlendirme ve danışmanlığın yanı sıra tedavi sonrası takibin sağlanmasını içerdiğini kaydetti.

Videofon Klinik

Verilen bilgiye göre, videofon müşterileri, her türlü sağlık sorunları hakkında anında danışmanlık alabilecekleri, sağlık dünyasındaki güncel bilgiler ve gelişmeler ile nöbetçi eczane bilgilerine erişebilecekleri Videofon Klinik hizmetinden, "444 0 TIP" Videofon Klinik hattını arayarak, ilave bir bedel ödemeksizin faydalanabiliyor.

Türk Telekom, 7 gün 24 saat tıbbi danışmanlık hizmeti sunacağı Videofon Klinik ile özellikle çocuklu ailelere, yaşlılara ve kronik hastalığı olan kişilere ulaşmayı hedefliyor.

Hizmetten yararlanmak isteyen videofon kullanıcılarının, Türk Telekom'un "444 1 444" numaralı çağrı merkezini arayarak, "Videofon Klinik" hizmetini onaylamaları gerekiyor.