TESK, kamyoncu için 'ucuz akaryakıt' istiyor

"Çiftçilere, hava ve deniz yolunu kullanarak ticaret yapanlara uygulanan iyileştirmeden kamyoncu esnafı da yararlanmalı"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "çiftçilere, hava ve deniz yolunu kullanarak ticaret yapanlara uygulanan iyileştirmeden kamyoncu esnafı da yararlanmalı" dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kamyoncu esnafının Bağ-Kur, SSK ve vergi borçlarını ödemekte zorluk çektiğini, bir çok esnafa icra gittiğini belirtti.

Akaryakıttaki vergi ve harç oranının yüzde 59,7 ile rekor kırdığını ifade eden Palandöken, "ülkemizde 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı vergilerle birlikte 1,91 euro'yu bularak 27 AB ülkesini geride bıraktı. Bu yüksek vergiler, piyasa yapısını bozuyor ve kaçak akaryakıtı teşvik ediyor" dedi.

Kamyoncu esnafın çok zor günler geçirdiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bulunan yaklaşık 750 bin kamyonun 3'te 2'si takoza çekilmiş durumda. Çalışan 3'te 1'lik kesimin çoğu ise yanmış yağ kullanarak tekerlerini döndürmeye çalışıyor. Hükümetimiz acilen bu kesime iyileştirme yapmalı. Çiftçilere, hava ve deniz yolunu kullanarak ticaret yapanlara uygulanan iyileştirmeden kamyoncu esnaf da yararlanmalı. 30 Temmuz tarihinde ödemesi gereken geçici vergisini ödeyemeyen esnafımız şu an icraya verilmiş durumda. Maliye Bakanımızın vereceği direktiflerle bu icraların durdurulmasını istiyoruz."