TESK ve KOSGEB girişimcileri sertifikalarını aldı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "2012'nin sonu itibarıyla parasal konuların halledilmesiyle birlikte 2013'te bu kursları artırarak genç girişimcilerin sayısını yükselteceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine" başvurabilmelerinin sağlanması amacıyla verilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"nde başarılı olan girişimci kursiyerlere, "girişimcilik belgelerini" verdi.

Palandöken, "2012'nin sonu itibarıyla parasal konuların halledilmesiyle birlikte 2013'te bu kursları artırarak genç girişimcilerin sayısını yükselteceğiz" dedi.

KOSGEB desteklerinin TESK'e bağlı kuruluşlar, üyeleri ve KOSGEB hedef kitlesi içinde yer alan KOBİ'ler tarafından daha etkin kullanılabilmesi, esnaf-sanatkar adaylarına yönelik girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak amacıyla TESK ve bağlı kuruluşlarınca "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" verildi.

Kendi işini kuran girişimcilerin "KOSGEB Yeni Girişimci Desteği"ne başvurabilmelerinin sağlanması amacıyla başarılı olan girişimci kursiyerlere girişimcilik belgeleri TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan tarafından TESK Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

Palandöken, yaptığı açıklamada, "2012'nin sonu itibarıyla parasal konuların halledilmesiyle birlikte 2013'te bu kursları artırarak genç girişimcilerin sayısını yükselteceğiz. Eminim ki birçok gencimiz yanında başkalarını da çalıştırmak suretiyle istihdama katkı koyacak. Kendi cesaret ve moralleri çok düzgün olacak, çünkü doğru yere doğru zamanda yatırım yapılmış olunacak. Hem kendileri hem ülke kazanacak hem de israf olmayacak. Dolayısıyla, yıllardır TESK olarak bu özlemi çekiyorduk" diye konuştu.

"TESK'in kurslarında kadın girişimciler daha fazla"

KOSGEB Başkanı Kaplan, "KOSGEB olarak TESK'le birlikte düzenlemiş olduğumuz işbirliği protokolünün bir meyvesi olan girişimcilik eğitimlerini hemen başlattık. Bugün 30 kişiye sertifika verdik. Kadın girişimcilerimizin bu eğitimdeki oranı yüzde 80'di" dedi.

Türkiye genelinde verilen eğitimlerde bu oranın yaklaşık olarak yüzde 48 olduğunu hatırlatan Kaplan, KOSGEB olarak destek vereceklerini ifade etti. Kaplan, KOSGEB'in 100 bin TL'ye kadar yeni girişimcilere destek verdiğine dikkati çekerek, "30 TL'si bunların kuruluş masraflarına, ofis donanım giderlerine verdiğimiz bir destek. 70 bin TL'si de onların daha ileride yapacağı yatırım giderlerine verilen destek. Hedefimiz her sene 5 bin girişimcinin işletmesini kurmasını sağlamaktır" diye konuştu.