TESK'ten AP'nin kararına tepki

TESK Genel Başkanı Palandöken, AP'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını talep eden kararı için, "Büyük bir yanlıştır. Ancak tavsiye niteliğinde olduğu için bir hükmü yoktur" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yürütülen katılım müzakerelerinin askıya alınmasını da içeren kararına tepki gösterdi.
Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin iyi gitmesinin Avrupa'ya daha fazla katkısı olacağını savundu.


AP'nin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını talep eden tavsiye niteliğindeki kararı kabul etmesinin büyük bir yanlış olduğuna dikkati çeken Palandöken, "Ancak tavsiye niteliğinde olduğu için bir hükmü yoktur. Vatandaşlar duyarlı olsunlar. Spekülatif hareketlerden kaçınsınlar. Şu an dövizde yaşanan yükseliş geçici. Kimse moralini bozmasın" değerlendirmesinde bulundu.