THK küçük uçak için kolları sıvadı

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yıldırım: "Ülkemizin ihtiyacı olan küçük ölçekli, tamamen Türk yapımı uçaklar üreteceğiz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, "Ülkemizin ihtiyacı olan küçük ölçekli tamamen Türk yapımı uçaklar üreteceğiz" dedi. Aydın'da düzenlenen THK şube müdürleri bölge toplantısına katılan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, havacılık ve uzay konusunun ülkelerin kaderini belirlediğini belirtti. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin faaliyet alanlarından biri olan uçak fabrikasının faaliyete geçtiğini, resmi açılışın haziran ayında yapılacağını kaydeden Yıldırım, tüm sanayiciler ile birlikte faaliyetlerini yürüttüklerini ifade etti.

Yıldırım, "Bu fabrikada ülkemizin ihtiyacı olan küçük ölçekli tamamen Türk yapımı uçaklar üreteceğiz. Burada ülkemizdeki sanayimizi kullanıyoruz. Bu uçaklar başlangıçta 2-4 kişilik olacak. Daha sonra 10-20 kişilik uçaklar üreteceğiz" diye konuştu. Aydın'da, havacılık eğitim kursu vereceklerini, bunun için çalışma başlattıklarını ifade eden Yıldırım, THK bünyesinde yamaç paraşütü ve yelken kanat kurslarını yaz aylarında faaliyete geçireceklerini söyledi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir