THY, Rusya'da sefer sayısını 60'a çıkardı

Şirket, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında yalnız Moskova'dan ve haftada 7 olan sefer sayısını 6 noktadan 60 sefere çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

UFA/İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 2005 yılına kadar yalnız  Moskova ile haftada 7 kez yapılan sefer sayısını, son 3 yılda yaptığı atılımlarla bir başarı öyküsüne dönüştürdü.

THY'nin Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da açtığı yeni hatla, bu ülkedeki uçuş noktası sayısını, Moskova, Kazan, Yekaterinburg, St Petersburg ve Rostov'dan sonra 6 noktaya çıkardı.

THY, en son açtığı Ufa hattının tanıtımı amacıyla Atatürk Havalimanı'nda görevli basın mensupları için bir basın gezisi düzenledi.

Gezi boyunca basın mensuplarına eşlik eden THY'nin Rusya Federasyonu Müdürü Mefail Deribaş, 5 Mart'ta başlayan İstanbul-Ufa seferlerinin başarılı bir şekilde sürdüğünü, yeni bir hat olmasına rağmen doluluk oranlarının yüzde 50 düzeyinde olduğunu söyledi.

Ufa halkının THY'ye gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Deribaş, doluluk oranını kısa sürede yüzde 60-70'lere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

THY'nin, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında 2005 yılına kadar yalnız tek noktada seferlerini yapılabildiğini belirten Deribaş, "Yalnız Moskova'dan ve haftada 7 olan sefer sayısı bugün 6 noktadan 60 sefere ulaştı" dedi.

Rusya Federasyonu'nda göreve geldiği 2004 yılından sonra Moskova hattına Kazan, Yekaterinburg, St Petersburg, Rostov ve en son Ufa'nın eklendiğini ifade eden Deribaş, THY'nin bu ülkede yüzde 1'lerde olan pazar payının geçen sürede yüzde 20'lere geldiğini  söyledi.

THY'nin Rusya Federasyonu'nda 4 yeni noktaya daha uçma hakkı bulunduğunu kaydeden Delibaş, Soçi, Novorossky, Omsk ve Samara'da yeni hatların açılmasının planlandığını, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Deribaş, bu yeni hatların açılması halinde THY'nin en çok uçuş noktası olan Almanya'yı yakalanmış olacağını dile getirdi.

Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'ye yapılan uçuşlardaki doluluk oranlarının krize rağmen yüzde 80 olduğunu vurgulayan, Moskova hattında bu yılın ilk çeyreğindeki yolcu sayısını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artırdıklarını ifade etti.

Deribaş, geçen yıl Rusya Federasyonu'ndan 450 bin yolcunun taşındığını, bu yıl ki hedeflerinin ise 500 bin olduğunu vurguladı.

Rusya Federasyonu'nda her yıl 2 defa yoğun bir tanıtım kampanyası yaptıklarını belirten Deribaş, THY olarak Türkiye'nin ekonomik ve siyasi ilişkilerine katkıda bulunduklarını, büyük bir potansiyele sahip bu bölgenin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade etti.

Rusya Federasyonu'ndan taşıdıkları yolcuların yüzde 70'ini Rus, yüzde 30'unu Türkler'in oluşturduğunu kaydeden Deribaş, açılan yeni hatların iş adamlarına direk uçuş ve İstanbul'dan dünyanın her yerine bağlantı olanağı sağlamasının THY'ye olan ilgiyi artırdığını anlattı.

THY'nin Ufa Müdürü Erkan İnce de İstanbul'dan Ufa'ya haftanın Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri, Ufa-İstanbul arasında da Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri seferlerin gerçekleştiğini belirterek, halkın seferlere ve THY'ye ilgisinin büyük olduğunu bildirdi.