Ticaret Sigorta, yoluna 'SBN' olarak devam edecek

Ticaret Sigorta, adını, logosunu ve marka kimliğini yeniledi; SBN Sigorta oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Sandığı Vakfı tarafından 2007 yılında satın alınan Ticaret Sigorta A.Ş'nin faaliyetlerini SBN Sigorta adıyla sürdürmesine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan SBN Sigorta Genel Müdürü Erhan Özsertel, önceki adın daha önce faaliyette bulunmuş bir bankayla ilişkilendirildiğini ve adlarında Şekerbank ile olan organik bağı öne çıkarmak için bu değişikliğe gittiklerini, SBN'nin, Şekerbank'ı çağrıştıran bir kısaltma olarak tasarlandığını anlattı.

Şekerbank T.A.Ş Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Sandığı Vakfının, yüzde 99,28 hisseyle, SBN Sigorta'nın ana hissedarı durumunda bulunduğunu kaydeden Özsertel, ödenmiş sermayelerinin, 23 milyon YTL olduğunu bildirdi.

Özsertel, SBN Sigorta'nın, Temmuz 2008 sonu itibariyle, sektördeki 52 şirket arasında 35., hayat dışı (elementer) branşlardaki şirketler arasında 49 şirket arasında 25. sırada yer aldığını aktardı.

Şekerbank'ın Türkiye genelindeki 250 şubesinin, SBN Sigorta acentesi olduğunu belirten Özsertel, SBN Sigorta'nın Şekerbank şubeleriyle birlikte 1.500'ü aşkın satış noktası bulunduğunu vurguladı.

Özsertel, SBN Sigorta'nın 2008 ve önümüzdeki yıllarda öncelikli hedefinin, bireysel sigortacılık alanında büyümek, müşterilerin sigorta ihtiyaçlarına kaliteli ve hızlı vermek olduğunu dile getirerek, "Vizyonumuz, prim üretiminde, sektördeki ilk 10 şirket arasında yer alabilmek, hizmet kalitesinde 1 numara olmaktır" diye konuştu.

"Üretim hedefimiz 2009 yılı için 100 milyon YTL"

Bu vizyona ulaşmada en büyük güçlerini Şekerbank'ın şubelerinin acenteleri ve yerel davranabilme yetkinliğine sahip insan kaynağının oluşturduğuna işaret eden Özsertel, 2008 yılı üretilen prim tutarının, 70 milyon YTL olarak hedeflendiğini bildirdi.

2009 hedeflerinin sorulması üzerine Özsertel, "2009 yılında sıralamayı bilemem ama bizim üretim hedefimiz 2009 yılı için 100 milyon YTL" dedi.

Özsertel, "Yerli olmanın size getirdiği bir takım avantajlar olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Evet düşünüyoruz. Biz, bizi en iyi anlayanın bizler olduğuna inanan insanlarız. Yerel davranabilme yetkinliğimizin oldukça yüksek olduğuna inanıyoruz. Bence bu ciddi bir avantajdır" şeklinde yanıtladı.

1999'da Türkiye kişi başı ortalama prim üretiminin 27 dolar iken, 2008 sonu itibariyle 120 dolar olmasının öngörüldüğünü aktaran Özsertel, "Anadolu'da muazzam potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Çok bakir bir alan. Bunu biz, bir avantaj olarak yapılabilecek çok şey var olarak görüyoruz. Anadolu'da ciddi bir potansiyel var ve bu değerlendirmeye muhtaç" dedi.