TMSF, Burgaz Rakı'yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Garipoğlu Grubu şirketlerine yönetici atadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Burgaz Rakı'yı 82,5 milyon dolar muhammen bedelle 5 Ağustos 2009'da ihale edecek.

TMSF'den alınan bilgiye göre Fon, amme borçlusu Garipoğlu Grubu Şirketlerinin Burgaz Alkollü İçecekler Üretim Tesisi varlıklarından 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümlerine göre oluşturduğu Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.

Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün muhammen bedeli, 82,5 milyon dolar olarak belirlenirken, ihale 5 Ağustos 2009 Çarşamba günü saat 11.00'de TMSF'nin Esentepe'deki binasında kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanmasıyla gerçekleştirilecek.

İhale sürecinde idari belgelerin ve mali tekliflerin 4 Ağustos 2009 saat 17.00'ye kadar satış komisyonuna verilmesi gerekirken, ihale sürecinde katılımcılar, Satış Komisyonundan izin almak kaydıyla Evrensekiz Köyü Köyaltı Mevkii Lüleburgaz/Kırklareli adresinde bulunan Burgaz Alkollü İçecekler Üretim Tesisinde inceleme yapabilecek. Tesis ziyareti, 6–31 Temmuz 2009 tarihleri arasında açık olacak.

Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi, Rekabet Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ve Fon Kurulu onayı ile sonuçlanacak.

İhale süreci, Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satış ilanının önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla başlayacak.

Bu arada Burgaz'ın rakı pazarındaki pazar payını şubat 2009'da yüzde 28'lere, votka pazarındaki pazar payını da yüzde 42'lere ulaştırdığı bildirildi.

TMSF, Garipoğlu şirketlerine yönetici atadı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Garipoğlu Grubu şirketlerine yönetici atadı.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Bankacılık Kanununun Fon'a verdiği yetkiler ve Garipoğlu Grubu ile imzalanan protokoller kapsamında 18 Haziran 2009 tarih ve 2009/175 sayılı Fon Kurulu kararı ile Garipoğlu Grubuna dahil 33 adet şirketin yönetim ve denetim kurullarına, mevcut üyelere ilave olarak 2 yönetim kurulu üyesi ve 2 denetim kurulu üyesi atandığı kaydedildi.

Açıklamada, şirketlerin tüzel kişiliklerinde ve mevcut faaliyetlerinde herhangi bir değişiklik bulunmadığı belirtildi.