TMSF, dünyada 'yılın mevduat sigotacısı' seçildi

"Yılın Mevduat Sigortacısı Ödülleri", mevduat sigortacılığı konusunda örnek organizasyon yapısına sahip ülkelere sunuluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Dünya Mevduat Sigortacıları Birliğince (IADI) "Yılın Mevduat Sigortacısı" seçildi.

IADI tarafından 2005'den itibaren verilmeye başlanan "Yılın Mevduat Sigortacısı Ödülleri", mevduat sigortacılığı konusunda örnek organizasyon yapısına sahip olan ve uluslararası çalışmalara önemli katkıda bulunan ülkelere sunuluyor. Ödül, geçen yıl ABD'nin TMSF'si olan Federal Deposit Insurance Corporation'a (FDIC) verilmişti. 

Yılın Mevduat Sigortacısı ödül töreni, bu yıl İsviçre'nin Basel kentinde yapıldı. Tören, 24 Eylül 2009'daki IADI Yıllık Genel Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirildi. IADI Genel Kurulu tarafından 2009 yılının En İyi Mevduat Sigortacısı seçilen TMSF'nin ödülü, IADI Başkanı Martin Gruenberg tarafından Başkan Ahmet Ertürk'e verildi.

IADI tarafından yapılan açıklamada, TMSF'nin, risk esaslı sigorta prim tarifesi gibi mevduat sigortacılığı alanındaki bazı gelişmiş uygulamaları yürürlüğe koymuş olması, banka çözümleme faaliyetleri hakkındaki geniş deneyimi ve uluslararası çalışmalara aktif katılımı, son global finansal krizde önemli rol üstlenen IADI'nin bütün toplantı ve konferanslarında TMSF'nin, Türkiye deneyimini paylaşması gibi başarı faktörlerinin ve finansal istikrarın sağlanmasındaki örnek uygulamalarının ödülün alınmasında etkin olduğu belirtildi.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ödül töreninde yaptığı konuşmada, şu görüşleri dile getirdi:

"Yaşadığımız global finansal krizin çok sayıda kaybedeni yanında, birkaç tane de kazananı vardır. Mevduat sigortacılığı ve mevduat sigorta kurumları bu krizin kazananları arasındadır. Kriz sürecinde mevduat sigortacılığının ne kadar hayati bir önem taşıdığı daha iyi anlaşılmıştır. TMSF olarak Türkiye'de pek çok ödüle layık görüldük. Ancak uluslararası alanda böyle bir ödülü almak bizim için çok büyük bir onurdur. Bu ödül, 2008-2010 yıllarına ilişkin 'uluslararası finansal sistemin istikrarının oluşmasında aktif ve öncü bir kurum haline gelmek' olarak özetlediğimiz vizyonumuzun da gerçekleştiğini görmek açısından önem taşımaktadır."