TOBB-BİS Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Malatyalı seçildi

Kenan Malatyalı, önceliklerinin Batı Şeria'da sanayi bölgesi inşasının başlatılması olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Barış İçin Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri (TOBB-BİS) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Kenan Malatyalı getirildi.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye içerisinde ve uluslararası alanda başta Filistin-Gazze'deki Erez Sanayi Bölgesi olmak üzere organize sanayi bölgelerini kurmak, kurulu olan organize sanayi bölgelerini işletmek, yönetmek, serbest bölge açmak ve işletmek amacıyla kurulan TOBB-BİS A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Kenan Malatyalı'nın getirildiği bildirildi. Halen, Yönetim Kurulu'nda Erol Öztürk, Kerim Taç ve Tahsin Sancak, Denetim Kurulu'nda ise Hüseyin Üzülmez'in görev aldığı belirtilen açıklamada, şirketin Filistin'deki temsilciliğini ise Filistin Endüstri Bölgeleri ve Serbest Bölgeler Yüksek İdaresi (PIEFZA) adlı kuruluşun eski başkanlarından Dr. Naser Jaber'in yürüttüğü bildirildi.

Yönetim kurulu başkanlığına getirilen Malatyalı, "gelecek dönemde önceliklerinin Batı Şeria'da sanayi bölgesi inşasının başlatılması olduğunu" ifade etti. "TOBB'un, Filistin'deki aktivitelerine Gazze'deki Erez Sanayi Bölgesi Projesi ile başladığı, ancak 2006'dan beri ortaya çıkan siyasi ortamın, her ne kadar teknik olarak ilerlemeler kaydedilmeye devam etse de, fiili olarak bölgede aktivitelere başlanmasını engellediği, bunun sonucunda, Filistin halkına istihdam yaratacak benzer bir projenin, zaman kaybetmeden, Erez projesine paralel olarak Batı Şeria'da gerçekleştirilmesine karar verildiği, 13 Kasım 2007'de İsrail, Filistin ve Türkiye devlet başkanlarının Batı Şeria'nın Tarkumya bölgesinde TOBB öncülüğünde yürütülecek endüstri bölgesi projesine desteklerini ortak bir deklarasyonla imza altına aldıklarının" hatırlatıldığı açıklamada, "İsrail ve Filistin gerekli destekleri devam ettirdiği sürece projenin gerçekleştirileceğine olan inancımız tamdır" ifadesine yer verildi.