Torunlar Şirketler Grubu'ndan engelliler için okul

Şirket, zorunlu eğitim çağı dışında kalan zihinsel engelliler için "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu" yaptıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Torunlar Şirketler Grubu, zorunlu eğitim çağı dışında kalan zihinsel engellilerin, becerilerinin geliştirerek iş hayatına kazandırılması amacıyla Bursa'da "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu" yaptıracak.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösterecek okulun protokolü, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Müdürü Atilla Gülsar ve Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun tarafından imzalandı.

Vali Harput, törende Türkiye nüfusunun yüzde 10'unun engellilerden oluştuğunu, Bursa'da da yaklaşık 250 bin engellinin bulunduğunu belirterek, bu vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi, ihtiyaç duydukları hizmetleri almalarının sağlanmasının öncelikle yapılması gereken işler arasında bulunduğunu kaydetti.

Bu kapsamda Torunlar Şirketler Grubu'nun Osmangazi ilçesi Çeltikçi Mahallesi'nde engellilere yönelik bir iş eğitimi okulu yaptıracağını anlatan Harput, okulda zihinsel engelli bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla farklı konu ve sürelerde meslek kursları açılacağını söyledi.

Harput, okulda, bir işte istihdam edilebilecek bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu"nun İzmir, Karabük ve İstanbul'dan sonra Türkiye'deki 4. okul olacağını vurguladı.

Aziz Torun da Türkiye'nin çeşitli yerlerinde fabrika ve işletmeleri bulunan bir grup olarak sadece yatırımlarıyla değil, üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleriyle de değer üretmeye ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.