TSK, geçen yıl 218.6 milyon YTL tasarruf sağladı

Silahlı Kuvvetler, elektronik ortamda web tabanlı tasarruf raporlama sistemi kullanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2007 yılında toplam 218 milyon 655 bin 402 YTL tasarruf sağladı. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan tasarruf tedbirlerinin uygulanmasına ilişkin bilgi notuna göre, TSK'nın tasarruf faaliyetleri, TSK Verimlilik ve Tasarruf Tedbirleri Yönergesi ve Genelkurmay Başkanlığı direktifleri esasları uyarınca yürütülüyor. 

TSK'da yürütülen tüm faaliyetlerde, kaynakların etkin şekilde kullanılarak tasarruf sağlanması temel prensip olarak belirlenirken, tasarruf, vazifenin başarılmasından ödün verilmeden ihtiyaç duyulan kaynakların veriminin arttırılmasına yönelik gayretleri kapsıyor. 

TSK'da tasarruf tedbirlerinin ölçülebilmesi ve sonuçların en iyi şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla elektronik ortamda web tabanlı tasarruf raporlama sistemi kullanılıyor. 

Tasarruf raporları; birlik bazında aylık yüzdeler, harcama kalemi bazında aylık yüzdeler, yıllık tasarruf yüzdeleri, yıllık tasarruf miktarları (birim bazında) ve yıllık parasal miktarlar (YTL bazında) olarak alınabiliyor ve komutanlıkların tasarruf ile ilgili alacakları kararlara destek sağlanıyor. 

Değerlendirmeye esas alınan başlıca tüketim kalemleri; hafif silah mühimmatı, ağır silah mühimmatı, uçak yakıtı, benzin, motorin, fueloil, doğalgaz, LPG, madeni yağ, su, elektrik, ekmek, tabela, haberleşme, sağlık giderleri, kırtasiye ve büro malzemeleri ile temizlik malzemelerinden oluşuyor. 

TSK, belirlenen bu tüketim kalemlerinden 2007 yılında toplam 218 milyon 655 bin 402 YTL tasarruf sağladı. 

TSK, 2006 yılında da 190 milyon 600 bin 577 YTL tasarruf sağlanmıştı.