TSK, seyyar NBC laboratuarı alacak

Savunma sanayinde bir tedarik projesi için daha düğmeye basıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacı için tedarik programına alınan nükleer, biyolojik ve kimyasal (NBC) mobil arazi laboratuarı alımı için ihale açıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından ihale yoluyla tedariki planlanan NBC mobil arazi laboratuarı bilgi istek dokümanı yayımlandı. NBC laboratuarı, harp sahasında mevcut nükleer, biyolojik ve kimyasal maddelerle endüstriyel zehirli maddelerin tespiti ve teşhisi amacıyla kullanılacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığının talebi üzerine tedarik programına alınan bir adet NBC mobil arazi laboratuarı gezici olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde hizmet verecek.

Seyyar NBC arazi laboratuarı alımıyla ilgili açılan ihaleye ilişkin bilgi istek dokümanlarını şartnamede belirtilen kriterlere uygun firmalar alabilecek. Programa göre, firmalar bilgi istek dokümanını Savunma Sanayi Müsteşarlığından en geç 11 Ağustos 2008 tarihine kadar temin edebilecekler. Bilgi istek dokümanlarının alımı ve bu yönde hazırlanacak tekliflerin SSM'ye sunumuyla birlikte ihalede değerlendirme süreci başlatılacak.