TSKB, Tarım Ürünleri Fonu'nu hayata geçirdi

TSKB, bankanın, emtiaların ve tarım ürünlerinin her dönemdeki potansiyelinden kolay ve risksiz faydalanabilmeleri için yatırımcıları yeni bir ürünle tanıştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB), yüzde 100 ana para garantili "Tarım Ürünleri Fonu"nu halk arz edeceği bildirildi.

TSKB'den yapılan yazılı açıklamada, bankanın, emtiaların ve tarım ürünlerinin her dönemdeki potansiyelinden kolay ve risksiz faydalanabilmeleri için yatırımcıları yeni bir ürünle tanıştırdığı ifade edildi.

Açıklamada, 22–26 Haziran 2009 tarihleri arasındaki talep toplama döneminde yatırımcıların, kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından uzak durarak yüzde 100 ana para garantisiyle alternatif bir piyasaya yatırım yapma fırsatı bulacağı belirtildi.

Tarım Ürünleri Fonu'nun, TSKB'nin garantörlüğünde Ata Online, Ata Yatırım, Ekinciler Yatırım, Gedik Yatırım ve Yatırım Finansman A.Ş. tarafından 22–26 Haziran 2009 tarihleri arasında satışının yapılacağı, fonun yatırım döneminin ise bir yıl olacağı kaydedildi.

TSKB Hazine, Yatırım Bankacılığı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan, yaptığı değerlendirmede, Temiz Enerji Fonu'ndan sonra bir "ilk"e daha imza atarak, yüzde 100 ana para garantili Tarım Ürünleri Fonu'nu halka arz edeceklerini bildirdi.

Yarcan, küresel ekonomik krizin neden olduğu çalkantılı dönemlerde yatırımcıların ana parada önemli ölçüde kayba uğramalarının tüm dünyada ana parayı koruyan tematik fonlara ilgiyi artırdığını, bu eğilim doğrultusunda TSKB olarak, tematik fon portföyünü zenginleştirmeye devam ettiklerini kaydetti.

Küresel krizin etkisiyle iyice gerilemiş olan tarım fiyatlarının önümüzdeki dönemde artacağına dair öngörüyle yatırımcılara buğdaydan soya fasulyesine, mısırdan şekere, kahveden pamuğa 10'dan fazla farklı emtiaya yatırım fırsatı sunduklarını ifade eden Yarcan, şu görüşleri dile getirdi:

"Tarım ürünleri, borsa ve bonolarla düşük korelasyona sahip olarak portföy riskinin dağılmasına ve çeşitlendirilmesine olanak tanıyor. Tarım Ürünleri Fonu sayesinde yatırımcılar, kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından uzak durarak yüzde 100 ana para garantisiyle alternatif bir piyasaya yatırım yapma fırsatı bulurken, piyasalardan bağımsız olarak farklı dönemlerde çeşitli ürünler için yüksek getiri sağlama fırsatı elde edebilecekler."