TTNET'ten, girişimcilere "icat çıkartın" çağrısı

TTNET Genel Müdürü Kaya, "Bizlere hep, 'başımıza icat çıkarma' dendi. Biz ise tam tersini söylüyoruz. Buyrun gelin icat çıkartalım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, "Bizlere hep, 'Başımıza icat çıkarma' dendi. Biz ise tam tersini söylüyoruz. Buyrun gelin icat çıkartalım" dedi. 

11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası sonrası AA'ya özel açıklamalarda bulunan Kaya, dijital alanda iş geliştirme olanaklarının geliştirilmesini misyon edindiklerini belirterek, gençlere ve girişimcilere davette bulundu. 

"Bizlere hep, 'Başımıza icat çıkarma' dendi. Biz ise tam tersini söylüyoruz. 'Buyrun gelin icat çıkartalım' diyoruz. TTNET olarak çalışmalarımızı internet erişiminin ötesine taşımak üzere yoğun bir gayret içerisindeyiz" diyen Kaya, geleceğin içerik odaklı olacağına inandıklarını ve bu alandaki adımlarında yanlarına gençleri, girişimcileri alabilecekleri platformlara yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Kaya, girişimcilerin desteklenmesine kurum olarak öncelik verdiklerini dile getirerek, TTNET Genel Müdürü olarak vaktinin önemli bir bölümünü iş geliştirme projelerine ayırdığını ve bundan büyük keyif duyduğunu belirtti. 

Dijital girişimcilik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde saygın üniversitelerle çalıştıklarını ifade eden Kaya, ayrıca Sabancı Üniversitesi işbirliği ile haziran ayında üç genci dünyanın en saygın eğitim kurumlarından MIT'nin girişimcilik programına gönderdiklerini hatırlattı. 

Kaya, dünyanın farklı ülkeleri arasından seçilen 14 takım arasına girmeyi başaran öğrencilerin, uluslararası düzeyde tanınmış yatırımcılar ve girişimcilerden oluşan bir gruba projelerini sunduklarını anlattı. 

TTNET Genel Müdürü Kaya, çok yakında, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde dijital iş fikirlerine odaklı bir kuluçka merkezi açacaklarını, projeleri başarılı bulunan girişimcilere kuluçka merkezinde ofis, donanım, teknolojik altyapı ve mentorluk desteği sağlayacakları dile getirdi. 

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın vizyonu, desteği ve Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun sektörün önünü açan düzenlemeleri sayesinde, son 10 yılda internetin yaygınlaşması ve bilişim sektörünün büyümesi konularında çok büyük başarılara imza atıldığını belirten Kaya, TTNET'in dijital dönüşümde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. 

İnsanların dijital içeriğe istedikleri yerde, istedikleri zamanda ve istedikleri cihazdan erişebilmesini sağladıklarını dile getiren Kaya, Türkiye'nin en yaygın fiber altyapı ağı üzerinden müşterilerine ulaştıklarını, bunun yanında 6 binden fazla noktada WiFi hizmetlerinin bulunduğunu açıkladı. 

Abonelerinin işbirlikleri sayesinde yurtdışındaki WiFi noktalarından da internete erişebildiklerine işaret eden Kaya, dileyen abonelerini mobil genişbant hizmetinden de yararlandırdıklarını söyledi. 

Türkiye'nin dijital dönüşümünde TTNET olarak rollerini sadece erişimle sınırlı olarak görmediklerine dikkati çeken Kaya, erişimin yaygınlaşacağını ve hızlanacağını ancak bundan sonra esas gelişimin altyapıya dayalı servisler üzerinden olacağını söyledi. 

"İnternet, televizyon izleme alışkanlığımızı bile değiştirdi" 

İnternetin, televizyon izleme alışkanlıklarını bile değiştirdiğini belirten Kaya, "Artık neyi, ne zaman izleyeceğimizi kanal akışı değil, biz belirliyoruz. Televizyon ve video açısından yeni fırsatlar doğuruyor. Aynı şekilde oyun sektörü, e-ticaret, bulut bilişim heyecan verici şekilde büyüyor" dedi. 

Gayrimenkul geliştiricilerinin akıllı ev konseptine sahip çıkmaya başladığı bilgisini veren Kaya, çok farklı sektörlerde internetin makinaları birbirine bağladığı çözümlerle karşılaştıklarını, bu alanların aslında TTNET'in üzerinde odaklandığı konulara da işaret ettiğine değindi. 

Kaya, Tivibu, TTNET Müzik, PlayStore, TTNET Kitap gibi başarılı servislerine yenilerini ekleyerek dijital ekosistemi geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. 

Borsa İstanbul'daki şirketlerin genel kurullarını artık elektronik ortamda gerçekleştirdiklerini dile getiren Kaya, belediyelerle birlikte elektronik trafik denetleme sistemi için çalıştıklarını, iş ortaklarıyla birlikte bulut teknolojileri üzerinden ERP çözümleri sunduklarını ve bulut oyun alanında da çalışmaları olduğunu anlattı. 

Kaya,  bu yıl hayata geçirdikleri "okacabukaca" ve "ttnetcarsi" e-ticaret alanında ilk adımları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

"E-ticaret platformlarımızın yanı sıra dijital ödeme ve tahsilat sistemleri alanında da yenilikçi hizmetler sunduk. Müşterilerimizin internet üzerinden gerçekleştirdikleri alışverişlerin ödemelerini TTNET faturası ile yapabilmelerini sağlayan 'TTNET Ödeme' servisi ile güvenli alışverişin kapılarını  açtık. 

Buradan bir de müjde vermek istiyorum. Dijital ödeme alanında tüm dünyada yaygınlaşmasını beklediğimiz iki önemli servisi önümüzdeki haftalarda sizlere duyuracağız. Yerli iş ortaklarımızla geliştirmekte olduğumuz bu iki servise dünya devlerinin şimdiden yakın ilgi gösterdiğini belirtmek isterim."