TÜBİTAK projelerine FETÖ incelemesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, TÜBİTAK'ta geçen dönem yapılan çalışmalarda FETÖ sebebiyle çalışma yapıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "TÜBİTAK'ta geçen dönem yürütülen projelerde FETÖ sebebiyle bir çalışma yapıyoruz. Projeleri tek tek inceliyoruz, bu projelerde belli yerlere kaydırma yönlendirme olmuş mu? Yine bu projelerde aksama, saptırma, geciktirme olmuş mu? Bunları inceliyoruz. Var gibi geliyor, şu anda inceliyoruz." dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya katılan Özlü, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projelerinin geçen dönemde bazı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) grupları tarafından yavaşlatıldığı iddialarında durum nedir?" sorusu üzerine, Bakan Özlü, TÜBİTAK'ta personele yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi.

TÜBİTAK içerisindeki FETÖ üyelerinin tespiti yönündeki çalışmada son aşamaya gelindiğini belirten Özlü, şöyle konuştu:

"Bunlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptık TÜBİTAK'ta. Bu, aşağı yukarı tamamlandı ama devam ediyor. Şimdi ikinci aşamasında TÜBİTAK'ta geçen dönem yürütülen projelerde FETÖ sebebiyle bir çalışma yapıyoruz. Projeleri tek tek inceliyoruz, bu projelerde belli yerlere kaydırma, yönlendirme olmuş mu? Yine bu projelerde aksama, saptırma, geciktirme olmuş mu? Bunları inceliyoruz. Var gibi geliyor, şu anda inceliyoruz."

Bakan Özlü, TÜBİTAK'ta 15 Temmuz sonrası 167 kişinin işten çıkarıldığını ifade ederek, "Son dönemde 167 kişi çıkarttık, 15 Temmuz'dan sonra. Ondan önce çıkarılanlar var, onların da sayısı 600 civarında." diye konuştu.

Üretim Reform Paketi ile ilgili soru üzerine Özlü, yatırımcıların sorunlarını çözmek, önlerindeki engelleri kaldırmak için bir paket hazırladıklarını ve paketin bakanlık bünyesinde son aşamaya geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"(Üretim Reform Paketi) Bunu gelecek haftadan itibaren toplumla paylaşacağız, yani sanayicimizle ve odalarla paylaşacağız. Onlardan gelen görüşleri konsolide edeceğiz, bu görüşler çerçevesinde son halini vereceğimiz paketi meclise sevk edeceğiz. Bir yatırımcı, yatırım yapmak istediği zaman ÇED raporu, diğer izinler, yer bulma gibi sorunları olmasın. Gelsin kazmayı vursun yatırımını yapsın. O şekilde hazırlıyoruz."