TÜBİTAK'tan girişimciliğe yeni destek

TÜBİTAK, ulusal girişimcilik ve yenilikçilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yeni bir destek programı başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK), ulusal girişimcilik ve yenilikçilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yeni bir destek programı başlattı. Programla girişimciliğin geliştirilmesine yönelik eğitim, mentörlük, işbirliği ağları, proje ve teknoloji yönetimi, yatırımcı pazarı gibi mekanizmalar proje bazlı desteklenecek.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, programla özel sektörün Ar-Ge ve yeniliğe yaptıkları yatırımın sonuçlarını etkin bir şekilde alabilmeleri, üniversite sanayi işbirliklerinin canlanması ve teknolojik iş fikirleri olan girişimcilerin kurduğu firmaların daha hızlı gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Program kapsamında, özel sektör, üniversiteler ve bireysel girişimcilere yönelik farklı çağrılarla TÜBİTAK tarafından proje bazlı destek sağlanacak.

Programın ilk çağrısı üniversitelere yönelik

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı'nın ilk çağrısı Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelere yönelik olacak. Programla üniversiteler, girişimcilik kapasitelerini geliştirmek amacıyla kendi öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik uzun dönemli sertifika programları için destek alabilecek.

Her üniversitenin en fazla 1 başvuru yapabileceği çağrı ile en fazla 10 üniversitenin desteklenmesi planlanıyor. Çağrıda, proje başına verilecek desteğin üst limiti bulunmuyor.

Programa, üniversitelerde proje yürütenler, rektörlüklerin onayı ile 1 Ekim 2013'e kadar TÜBİTAK'ın web sayfası üzerinden başvurabilecek.