TÜBİTAK'tan proje çağrısı

TÜBİTAK, SAVTAG 1007 Programı kapsamında açtığı 41 milyon lira bütçeli "sonar geliştirme", "duyarsız patlayıcı" ve "kızılötesi dedektör" projeleri için çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), "sonar geliştirme", "duyarsız patlayıcı" ve "kızılötesi dedektör" konularında proje önerilerini bekliyor. 

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, Savunma ve Güvenli Teknolojileri Araştırma Grubu'nun (SAVTAG) 1007 Programı kapsamında açtığı 3 yeni proje çağrısıyla Türkiye'nin savaş donanımı ve yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. 

3 proje için 41 milyon lira bütçe ayrıldı

Savunmada dışa bağımlılığa son vermesi hedeflenen 3 proje için 41 milyon lira bütçe ayrıldı. Proje önerilerinin, TÜBİTAK SAVTAG grubuna 31 Aralık'a kadar elden teslim edilmesi gerekiyor.  

Sonar Geliştirme Projesi ile denizaltılarda yön ve mesafe ölçümünde önemli bir donanım olan sonar sistemlerinin millileştirilmesi ve yerli üretimi hedefleniyor.  

Duyarsız Patlayıcı Projesi ile savaş yeteneğini geliştirmeye yönelik; daha çevreci, güvenli ve etkin patlayıcı türlerine olan ihtiyacın milli imkanlarla karşılanması amaçlanıyor.  

Kızılötesi Dedektör Projesi'yle de gece görüş imkanı tanıyan teknolojiler alanında yeni araştırmaların özendirilmesi ve daha önce edinilmiş milli kazanımların ileri noktalara taşınması hedefleniyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir