Tüfenkci, ihracat rakamını değerlendirdi

Bugün açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Bakan Tüfenkci, "Bayram tatiline rağmen yüzde 12 büyümeyi Türkiye ihracatta da yakaladı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bayram tatiline rağmen yüzde 12 büyümeyi Türkiye ihracatta da yakaladı. Toplamda da 152 milyar dolar ihracatı Türkiye yapmış oldu. Hedefimiz yıl sonunda çok daha yukarı rakamlara ulaşabilmek." dedi.

Tüfenkci, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Malatya Valiliği, Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları tarafından Nikah Sarayı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Büyükekşi, ihracat rakamlarını değerlendirdiBüyükekşi, ihracat rakamlarını değerlendirdi

Ülkenin terörle mücadele ederken ekonomiyi de kalkındırma yolunda her türlü gayreti gösterdiklerini anlatan Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Her türlü gayreti gösteriyoruz, tedbiri alıyoruz, teşvikler veriyoruz. İşte ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Bayram tatiline rağmen yüzde 12 büyümeyi Türkiye ihracatta da yakaladı. Toplamda da 152 milyar dolar ihracatı Türkiye yapmış oldu. Hedefimiz yıl sonunda çok daha yukarı rakamlara ulaşabilmek. Bütün bunların amacı insanımıza daha fazla iş bulmak, daha fazla aş bulmak, Türk insanımızın ekmeğini büyütme gayretimizdir. Biz istiyoruz ki Türk insanının refah düzeyi artsın, yaşam standardı yükselsin ve özellikle uluslararası alanda da rekabet edebilir halde olsun. Bunun içinde hep beraber birbirimize sahip çıkarak, kardeşlik, birlik, beraberlik içerisinde inşallah hep beraber kalkındıracağız ve büyüteceğiz.”