Tüfenkci: Marka ruhunun diriltilmesi gerekiyor

Bakan Tüfenkci, 'Ne kadar çok marka üretirsek, ekonomimiz o kadar güç kazanıyor' diyerek, marka ruhunun diriltilmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde "Bilim Ağacının Gölgesinde: Geleceğe Dönüş" temasıyla düzenlenen Ankara Marka Festivali’nin açılışını yaptı. Tüfenkci burada yaptığı konuşmada markalaşmanın ekonomi için çok büyük bir önem taşıdığını ve bu konuda hükümet olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Congresium’da 3 gün sürecek festivalin açılış konuşmasını yapan Bakan Tüfenkci, konuşmasına İstanbul’daki terör saldırısında, 15 Temmuz darbe girişiminde ve vatan savunmasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek başladı.

Bu saldırıların milleti ve devleti asla yıldıramayacağını vurgulayan Bakan Tüfenkci, düşmanların asla emellerine ulaşamayacaklarını, ülke olarak hainlere prim verilmeyeceğini söyledi.

Bakan Tüfenkci, Marka Festivali’nin ticaretin canlandırılması, umutların yeşermesi ve insanların yeni hayaller peşinde koşmasını sağlayacağını ve tam da zamanında oluşturulmuş bir festival olduğunu belirtti.

15 Temmuz tarihinin de tüm dünyaya sivil direnişin nasıl olacağını göstermesi bakımından bir marka olduğunun altını çizen Bakan Tüfenkci, “Sokaklara çıkan sivil insanlar bir tek kurşun atmadan göğüslerini siper ederek darbeye 'dur' demiştir. Gerçekten demokrasi markası oluşturulmuştur. Tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi... 15 Temmuz'da Türkiye yeni bir marka hikayesine kavuşmuş oldu. Millet olarak bir kez daha tarih yazdık ve terör odaklarına 'dur' dedik. İnşallah bu mucizeyi ekonomi ve sosyal hayatta da gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

'Marka oluşturmak sadece para gücüne dayanmaz'

İnovasyon ve tasarımda Türkiye'nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Tüfenkci, Ar-Ge konusunda da önemli çalışmaların yapıldığına dikkati çekti. Tüfenkci, Türkiye'nin Ar-Ge ve katma değerli üretim üssü haline gelerek, dünya pazarında söz sahibi olmasının amaçları arasında yer aldığını dile getirdi.

Bakan Tüfenkci, marka ruhunun diriltilmesi gerektiğini belirterek, marka oluşturmanın sadece para gücüne dayanmadığını söyledi.

'Üzerimize düşeni yapmaya hazırız'

Günümüzde ekonomik mücadelenin markalaşma üzerinden yapıldığını ifade eden Tüfenkci, "Ne kadar çok marka üretirsek, ekonomimiz o kadar güç kazanıyor demektir. Hükümet olarak Ar-Ge'yi çok önemsiyor ve gereken önemi veriyoruz. Hükümet olarak (bu noktada) üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Tüfenkci, Ar-Ge'ye ayrılan kaynağı artırmayı amaçladıklarını kaydederek, bu noktada çeşitli markalaşma, kurumsallaşma, Ar-Ge inovasyon destekleri verildiğini sözlerine ekledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran da dünyanın son asırda geçirdiği değişimin temelini, bilim ve teknolojideki gelişmelerin oluşturduğuna dikkati çekerek, "İletişim teknolojilerindeki gelişimle sınırlar da ortadan kalkmaya başladı. Dünyanın bir ucunda üretilen ve marka olan bir ürün, dünyanın diğer ucunda tüketilebilir hale geldi." dedi.

Festival 132 konuşmacıya ev sahipliği yapacak

Festival, 14-16 Aralık tarihleri arasında bilim, sanat, pazarlama, marka alanında yerli ve yabancı konuşmacılara ev sahipliği yapacak.

Küreel yaklaşımların, başarı öykülerinin mercek altına alınacağı Festival kapsamında 10 salonda 132 konuşmacının yer alması ve yaklaşık 15 bin seyirciye ulaşılması hedefleniyor.