Tüketici hakem heyetlerinin sayısı azaltılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, şu an bin 100 olan tüketici hakem heyeti sayısını 600 - 700 arası bir sayıya indirmek istediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerinde yeni bir düzenlemeye gideceklerini belirterek, "Şuanda bütün Türkiye'de bin 100 olan sayıyı 600 ve 700 arasında bir sayıya indirmek düşürmek istiyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği Çıldır ilçesindeki Aktaş Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Tüfenci, daha sonra sınır kapısında Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Belediye Başkanı Farak Köksoy ve diğer yetkililerle değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası, basın mensuplarına açıklama yapan Tüfenkci, bir gazetecinin sorusu üzerine sahadan aldıkları talepler doğrultusunda tüketici hakem heyetlerinde düzenlemeye gidileceğini belirterek, "Sahadan aldığımız talepler ortaya çıktı. Özellikle bazı il ve ilçelerde tüketici hakem heyetlerine başvuruların az olduğundan yeniden yapılandırıp belki tüketici hakem sayılarını düşürüp niteliklerini artırmak istiyoruz. Burada görev yapacak arkadaşlarımızın ve raportörlerimizin niteliğini artırmak istiyoruz. Şuanda bütün Türkiye'de bin 100 olan sayıyı 600 ve 700 arasında bir sayıya indirmek düşürmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız tamamlamak üzereyiz.Önümüzdeki günlerde bunu yayınlayacağız inşallah" diye konuştu.