”Turizm sezonu çok iyi gidiyor”

PYOD Başkanı Şimşek, otel doluluk oranlarının çok iyi olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEMER - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (PYOD) Başkanı Volkan Şimşek, turizm sezonunun çok iyi gittiğini, otellerdeki doluluk oranlarının iyi olduğunu söyledi.

PYOD'un ağustos Ayı Toplantısı Kemer'e bağlı Göynük beldesinde Mirage Del Mar Oteli'nde düzenlendi. Toplantıda, sektörel gelişmeler, turizmde fiyat politikaları ve 2008 yılı turizm sezonuyla ilgili konular ele alındı.

POYD Başkanı Volkan Şimşek, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Şimşek, Manavgat ve Serik ilçelerinde çıkan büyük orman yangını felaketinin turizm alanı içinde olmadığından turizmin bundan olumsuz etkilenmediğini söyledi. Ancak, Belek bölgesinde yangının külleri ve dumandan rahatsızlanmaların olduğunu ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Rüzgarın taşıdığı yangın küllerinin Belek'e geldiğini, hatta küllerin havuzlara düştüğünü duyduk. Bunun dışında turistler arasında herhangi bir panik olmadı. Manavgat'ta ve diğer bölgelerde ciğerlerimiz yandı. Ağaçlandırma ve bölgenin yeniden yapılandırılması konusunda bütün örgütlerin taşın altına elini koyması gerekiyor."

İstanbul Güngören'de meydana gelen patlamanın da turizmi etkilemediğini anlatan Şimşek, patlama nedeniyle rezervasyon düşüklüğü yaşanmadığını bildirdi. Türkiye ve dünyanın, terörle her platformda mücadele ettiğini kaydeden Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"2008 sezonu çok iyi gidiyor, otel dolulukları gayet iyi. Petrol fiyatlarındaki artış, uçak fiyatlarını yükselttiği için bazı pazarlarda satış zorlukları yaşanıyor. Ama bu genel anlamda sektörel bir çöküşü göstermiyor. Her şey normal seyrinde devam ediyor."