Türk Telekom, kırsal dönüşüm projesini tamamladı

Firma, projeyle ülke genelindeki dijital bölünmeyi ortadan kaldırarak, kırsal yaşamı büyük şehirlere özgü iletişimle iyileştirmeyi amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alcatel-Lucent, Türk Telekom'un kırsal dönüşüm projesini tamamladı.

Alcatel-Lucent'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Telekom, projeyle ülke genelindeki dijital bölünmeyi ortadan kaldırarak, kırsal yaşamı büyük şehirlere özgü iletişimle iyileştirmeyi amaçlıyor. Proje, Türk Telekom'a aboneleri için yeni hizmetler sunma olanağı da tanıyor.

Türk Telekom'un Mart 2007'de başlatılan ve 20 ayda tamamlanan kırsal dönüşüm projesinde, 9 bin 750 devrenin yerine, yeni nesil ağ tabanlı çoklu servis erişim devreleri yerleştirildi.

Türk Telekom, bu projeyle, kırsal alanlardaki okulların ''neredeyse tamamına'' internet erişimi sağladı ve ülke genelinde eş düzeyde kaliteye sahip genişbant hizmetleri verebilir hale geldi.

Türk Telekom Network Direktörü Memet Atalay, kırsal dönüşüm projesinin tamamlanmasının, Türk Telekom ve Türkiye için önemli olduğunu ifade ederek, Türk Telekom'un projeyle, bölgesel gelişim farklılıklarını ortadan kaldırdığını ve aynı hizmetleri Türkiye'nin her köşesinde sunma olanağı kazandığını belirtti.

Projenin, internet kullanımını ülke çapına yaymayı ve Türkiye geniş bant pazarını büyütmeyi sağladığını kaydeden Atalay, Alcatel-Lucent ile birlikte kurdukları ağ altyapısının, yeni hizmetler sunmayı desteklediğini ekledi.

Alcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kançalise, projeyi vaadedilen sürede bitirdiklerini aktarırken, ''Proje, büyük servis sağlayıcılara genişbant teknolojisinden mümkün olan en üst düzeyde yararlanabilmeleri, böylece hem pazardaki konumlarını güçlendirmeleri, hem de müşterilerine cazip hizmetler sunabilmeleri için verdiğimiz desteğin önemli bir kanıtıdır'' dedi.