Türk Telekom ve Aselsan'dan güç birliği

Türk Telekom ile Aselsan, 112 Acil Yardım ve Kamu Güvenliği Telsiz Haberleşmesi konularında güçlerini birleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türk Telekom ve Aselsan, 112 ve Kamu Güvenliği Telsiz Haberleşmesi projeleri için ortak hareket edecek.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom ile Aselsan, 112 Acil Yardım ve Kamu Güvenliği Telsiz Haberleşmesi konularında güçlerini birleştirerek, stratejik öneme sahip bir karar aldı. Yapılan işbirliği ile Türkiye'nin kamu güvenliği açısından hayati öneme sahip iki projesi, dış kaynaklara ihtiyaç duyulmadan yürütülecek.

Türk Telekom ve Aselsan, imzalanan işbirliği anlaşmasına göre; İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''112 Acil Yardım için Bilgisayar Destekli Sevk ve Yönetim Sistemi'' altyapısı kurulumu ve Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Kamu Güvenliği Telsiz Haberleşme Sistemi'' projelerinde, ihalelere katılım dahil tüm süreçlerde birlikte hareket ederek ortak çözümler üretecek.

Acil yardım telefonları tek numaraya dönüştürülecek

Birbirini tamamlayıcı nitelikteki bu iki proje kapsamında, Türkiye'de 112, 110, 155 ve 156 gibi acil yardım telefonları birleştirilerek tek numaraya (112 ACİL) dönüştürülecek. Böylece, ortak sayısal telsiz sistemini kullanabilecek olan kamu güvenliği ile ilgili kurumlar, acil durumlarda ortak ve koordineli hareket ederek, halka daha etkin ve daha hızlı hizmet sunabilecek.

Projelerin hayata geçirilmesi ile kamu güvenliği personelinin ihtiyaç duyduğu bilgiye sayısal telsiz ortamından en hızlı şekilde ulaşması sağlanacak, merkezden mobil ekiplerin yerleri takip edilecek ve acil durumlarda olay yerine en yakın ekipler yönlendirilerek en hızlı, doğru ve etkin şekilde müdahale ile kamu yararı gerçekleştirilecek.