Turkcell, BTK kararlarını açıkladı

Şirket, BTK'nın perakende fiyatlara dair kararıyla ilgili olarak yasal yollara başvurmayı değerlendiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) perakende fiyatları ile ilgili bazı kararlarının "perakende fiyatlara müdahale oluşturduğunu, alınan kararların lisans anlaşmasıyla ve adil rekabet kuralları ile uyum içinde olmayabileceğini düşündüklerini" savunarak, bu kapsamda, şirketin haklarını korumak üzere hukuki yollara başvurmayı değerlendirdiklerini duyurdu.

Turkcell'den İMKB'ye yapılan açıklamada, BTK tarafından 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen yeni ara bağlantı ücret tarifesinin, 14 Nisan 2009 tarihinde yapılan özel durum ile ve yine BTK'nın perakende fiyatları ile ilgili almış olduğu kararların şirket finansalları üzerindeki olası etkilerinin 13 Mayıs 2009 tarihli 1. Çeyrek mali dönem açıklamaları ile İMKB'ye ve kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz, BTK'nın perakende fiyatları ile ilgili bazı kararlarının perakende fiyatlarımıza müdahale oluşturduğunu, alınan kararların lisans anlaşmasıyla ve adil rekabet kuralları ile uyum içinde olmayabileceğini düşünmekteyiz. Bu kapsamda, şirketimizin haklarını korumak üzere hukuki yollara başvurmayı değerlendiriyoruz."