Turkcell, Harvard ve MIT üniversiteleri ile işbirliği yapacak

Planlanan işbirliğinin ana hedefleri arasında, Turkcell ekosistemini güçlendirecek ortamın oluşmasını hızlandırmanın yer aldığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye ile ilgili üst düzey araştırmalarla akademisyen, yatırımcı ve genç girişimcilerin Türkiye'ye ilgisini artırmayı hedefleyen Turkcell, Harvard ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversiteleri ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

Turkcell'den yapılan açıklamada, planlanan işbirliğinin ana hedefleri arasında, yurt dışı örnekler ve başarı hikayelerini kamu otoritelerine sunarak, teşvik politikalarının geliştirilmesini tetiklemek, lokal bilişim pazarını büyütebilecek çözümler hakkında kamu otoritelerini bilgilendirmek, Turkcell ekosistemini güçlendirecek ve inovasyonu destekleyecek ortamın oluşmasını hızlandırmanın yer aldığı bildirildi.

Açıklamada, Turkcell'in desteği ile yapılacak üst düzey araştırmalarda, Türkiye'nin teknoloji, inovasyon ve girişimcilik dinamiklerinin uluslararası alanda ön plana çıkarılmasını sağlayarak yabancı finans kaynaklarının Türkiye pazarına ilgisinin artırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Turkcell'in işbirliği kapsamında ilk etapta, gelişmekte olan ülkelerde inovasyon ve girişimciliği teşvik edecek politikaların tanımlanması ve uygun ekosistemin oluşturulması için bir rapor hazırlanmasını planladığı ifade edilen açıklamada, böylece, Turkcell'in Harvard Kennedy School'da gerçekleştirilen "Technological Innovation and Turkey" projesi için Türkiye'den finansman sağlayan "ilk ve tek" şirket olarak inovasyon, teknoloji ve girişimcilik konularında akademik çalışmaların yapılmasına destek olduğu belirtildi.

"Türkiye fırsatlar ülkesi"

Açıklamaya göre, bu kapsamda mezunları arasında yer aldığı Harvard Business School'da akademisyen ve öğrencilere dün bir konuşma yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'de sürekli olarak büyüyen dinamik bir ekonomi ve sanayinin yanı sıra güçlü ve rekabetçi bir özel sektör olduğunu belirtti.

Türkiye'yi "dev bir fırsatlar ülkesi" olarak tanımlayan Ciliv, geleceği belirleyen üç faktörün mobil iletişim, internet ve yakınsama olduğunu vurguladı.

Ciliv, konuşmasında şunları kaydetti:

"Şimdi, kullanıcıların hayatlarını basitleştirecek, yer ve zaman kısıtlaması olmadan bilgi sağlayacak, eğitim ve sağlık hizmetleri sunacak basit kullanıcı ara birimlerini ve kişiselleştirilmiş etkileşimli servisleri yaratmanın zamanıdır. Bunu yapabilirsek, mobil teknolojilerin Türkiye'yle birlikte dünyayı değiştirdiğini de göreceğiz."