Turkcell’in hedefi dünyada ilk 3

DÜNYA Büyük Jürisi’nin ‘Yılın Şirketi’ seçtiği Turkcell’in CEO’su Süreyya Ciliv hedeflerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Gülten Uğurlu

İSTANBUL - Şeref Kürsüsü’nün bugünkü konuğu DÜNYA Büyük Jürisi tarafından “Yılın Şirketi” seçilen Turkcell’in CEO’su- Süreyya Ciliv. 15 yılda 8 ülkede faaliyet gösteren küresel bir şirket olduklarını belirten Ciliv, Turkcell’i sadece mobil iletişim şirketi olarak değil, bir teknoloji şirketi olarak da konumlandırdıklarına dikkat çekti.

Ciliv, “Önümüzde teknolojinin hızla değişmesinden dolayı büyük bir fırsat var ve bunu iyi değerlendirirsek, 10 yılda dünyanın ilk 3 teknoloji şirketinden biri olabiliriz” dedi. Şu anda Türkiye’de 37 milyon, faaliyette olduğu 8 ülkenin toplamında ise 62 milyon aboneye hizmet verdiklerini belirten Ciliv, Avrupa’nın da en çok aboneye sahip ikinci operatörü olduklarına vurgu yaptı. Dünya sıralaması için koydukları hedefin ulaşılamaz olmadığını belirten CEO Süreyya Ciliv, “Büyük hedeflere; çalışkan, dürüst, cesur ve öğrenmeye aç kadrolarla ulaşılır. Dünyanın en iyisi sizden daha iyi değil. Birbirimize güveneceğiz, başarmak tamamen bizim elimizde” diye konuştu.

Turkcell’in başarısı rakamlara da yansıyor. Turkcell, 19.8 milyar TL piyasa değeri ile Türkiye’nin en değerli şirketi oldu. Türkiye genelinde 18 bin satış noktasında 35 bin 700 çalışanı bulunan Turkcell’in satış kanalı, iş ortakları ve tedarikçilerinin oluşturduğu sistemle birlikte yarattığı toplam istihdam 50 bin kişi. 15 yılda konsolide bazda 9.2 milyar dolar yatırım yapan Turkcell, 2009 yılında da krize rağmen 1.6 milyar dolarlık yatırım yapacak ve bin kişiyi daha istihdam edecek.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde