Türkiye 222 firma ile bu fuarda

Hannover Sanayi Fuarı 2015'in açılışı Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından yapıldı. Fuarda Türkiye'yi 222 firma temsil ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'da her yıl düzenlenen Hannover Sanayi Fuarı kapılarını açtı. 

Hannover Sanayi Fuarı 2015'in açılışı Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bu yılki fuarın partner ülkesi olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından yapıldı. 

Hindistan'ın milli standında  yapılan açılışta konuşan Almanya Başbakanı Merkel, fuarda Hindistan ile partner olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. 

Merkel, "Fuarda yer alan Hindistan stantları beni ziyadesiyle etkiledi. Burada, ülkenin dinamik gelişimini yansıtıyorlar" dedi. 

Angela Merkel, yeniliğe meraklı genç nüfusu ve gelişen ekonomisiyle Hindistan ile ilişkilerini arttırmak istediklerini de belirtti. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Hannover Fuarı'nın uluslararası firmaların ürünlerini tanıttığı önemli bir fuar olduğunu söyledi. 

Fuarda ülkesinin partnerliğini kabul etmesinden dolayı Almanya'ya teşekkür eden Modi, "Bizleri seçmelerinde elbette ülkemizin demografik  ve demokrasi durumu olduğu gibi, ülkemize olan taleplerin rolü büyük olmuştur. Uluslararası ajanslar da bu duruma işaret etmekteler" ifadesini kullandı.  

hangover_b.jpg

 Modi, Alman ve tüm uluslararası şirketlere Hindistan'da yatırım yapmaları için davette bulundu. 

Yapılan konuşmalardan sonra her iki başbakan hediyeleşti. Merkel'e burada Hint çayı ikram edilirken iki başbakan daha sonra birlikte bazı stantları gezdi. 

Açılışta Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil'in yanı sıra çok sayıda Alman ve Hint iş adamı yer aldı. Fuarda Hintli bir gurubun yöresel kıyafetleriyle gösterileri ilgi çekti. 

Fuarda Türkiye'yi 222 firma temsil ediyor  

Öte yandan,  67 ülkeden 6 bin 290 firma katıldığı Hannover Sanayi Fuarı fuarında Türkiye'yi 222 firma temsil ediyor.  Fuara Almanya'dan 2 bin 657, Çin'den 938, İtalya'dan 501, Hindistan'dan 302 firma katılıyor. Türkiye, bu dört ülkenin ardından en fazla katılımcı sıralamasında beşinci sırada yer alıyor. 

Geçen yıl 160 firmayla fuara katılan Türkiye, bu yıl 222 firmayla temsil edilecek. Fuar kapsamında Türkiye Makine Tanıtım Grubu, 14 Nisan'da düzenleyeceği Türkiye Akşamı'nda, Türk ve Alman iş adamlarını bir araya getirecek.  

Hannover Sanayi Fuarı bünyesinde Araştırma, Geliştirme Teknolojileri (Research & Technology), Elektrik ve Hibrid Teknolojileri, Elektrik Depolama Sistemleri (MobiliTec),  Endüstriyel Üretim Teknolojileri (Industrial Supply),  Sanayi Otomasyonu Teknolojileri (Industrial Automation),  Enerji ve Çevre Teknolojileri (Energy), Bilgi İşlem Sistemleri (Digital Factory), Rüzgar Teknolojileri (Wind),  Vakum ve Basınçlı Hava Teknolojileri (ComVac),  Yüzey Teknolojileri (Surface Technology) ve  Otomasyon (Motion Drive & Automation) alanında ürünler sergilenecek. 

Bu yıl yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, 17 Nisan Cuma gününe kadar sürecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir