Türkiye gelecek vadeden pazar

669 milyar dolarlık fona hükmeden Mark Mobius, DÜNYA'ya konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Didem ERYAR ÜNLÜ

İSTANBUL - Mark Mobius, yönettiği 669 milyar dolar ile dünyanın en büyük girişim fonlarından Franklin Templeton Investment'ın kurucusu. 40 yıldır gelişen pazarlarla ilgileniyor. 365 günün yarısından fazlasını gelişen pazarlardaki fırsatları yakalamak için seyahat ederek geçiriyor. THY, Tekfen gibi Türk şirketlerinde hissesi bulunuyor. Türkiye'deki yatırımları 3.5 milyar dolara ulaştı.

Gelişen pazarlarda "inanılmaz potansiyel" gördüğünü söyleyen Mobius, DÜNYA'nın sorularını yanıtladı. Mobius, Türkiye ve Güney Afrika'yı gelişen ekonomiler arasında en fazla gelecek vadeden pazarlar olarak nitelendirdi.

‘IMF'ye ihtiyacınız kalmayabilir'

Mobius, bu öngörüsüne neden olarak her iki pazarın sunduğu kazanç potansiyelini ve fiyatların yatırım için son derece uygun olmasını gösterdi. Mobius, "çok canlı bir pazar" olarak nitelendirdiği Türkiye'ye inançlarının tam olduğunu kaydetti. Gelişen pazarlara yatırım yapmanın geleceğinin de parlak olduğunu vurgulayan

Mobius, krizdeki küresel ekonomiyi gelişen pazarların kurtaracağını kaydetti. Mobius, IMFTürkiye ilişkileri ile ilgili olarak "Türkiye'de özel sektör başarılı bir şekilde yapılanır, hükümet harcamalarını kontrol altına alır ve ekonomi politikaları doğru belirlenirse IMF'ye ihtiyacınız kalmaz” dedi.

Hababerin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde